Футболистите на Уест Хям купонясват в гей бара Hammers Pride

Футболистите на Уест Хям купонясват в гей бара Hammers Pride

Снимка: БГНЕС

Отборът на Уест Хям участва в откриването на Hammers Pride бар в Източен Лондон, съобщи ДПА. Защитникът Красуел подчерта важността клубът да продължи да подкрепя LGBTQ+ кампанията. На откриването имаше и много хора от фенклуба „Прайд ъф Айрънс“ и така беше отбелязано 10 години от официалната подкрепа на всички LGBTQ+ хора във футбола и извън него. Играчите ще покажат съпричастността си към обществото, като носят ленти с цветовете на дъгата по време на мачовете.

„Много е важно и добре за нас да подкрепяме. Има много различия и ние трябва да продължаваме подкрепата си за това“, коментира Кресуел, предава БТА.

„Прайд ъф Айрънс“ е една от малкото лесбийски, гей, бисексуални, транс и куиър фенклубове във Висшата лига, подобно на „Канал Стрийт Блус“ на Манчестър Сити и „Прауд Лайлиуайтс“  на Тотнъм.

„Клубът прави много неща в общността и е жизненоважно да продължаваме така и да покажем подкрепата си на всички различни във футбола и извън него“, каза още защитникът.

„Уест Хям е семеен клуб. Аз съм от 10 години тук и всяка година клубът представя добре себе си и мисля. Мисля, че е важно, независимо дали си хетеро или хомосексуален да се чувстваш част от клуба и да се чувстваш добре дошъл“, допълни той.

„Мисля, че преди хората са били уплашени да говорят открито за това, но сега имат подкрепа и Уест Хям помага за това“, каза още Кресуел.

Съпредседателят на „Прайд ъф Айрънс“ Джо Бейли похвали клуба за усилията.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)