Хаджигенов: Правителство на малцинството може да работи

България се готви за нови избори. Лидерът на БСП Корнлия Нинова върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев след като стана ясно, че няма да получи подкрепата на партиите на протеста.

„Ако мандатът беше в „Изправи се БГ! Ние идваме“, категорично щеше да е различно. Щяхме да покажем как и защо може да се направи правителство на малцинството и как то може да работи изобщо. Със сигурност щяхме да направим правителство на малцинството“, каза пред БНТ адвокат Николай Хаджигенов. Той и Мая Манолова коментираха евентуален политически проект на служебните министри Асен Василев и Кирил Петков.

image0 (9K)

Още по темата

11 сеп 2021 09:30

41

10 сеп 2021 21:00

177

Политическото поумняваме там е факт, докато в „Има такъв народ“ дори няма заченки на поумняваме политическо, смята адв. Хаджигенов.

Финансовият министър успя да прокара три актуализации на бюджета, те са хора с капацитет, които имаха възможност да се докажат в служебното правителство, смята Мая Манолова.

На въпрос дали след тези коментари не се оформя бъдеща коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме“, „Демократична България“ и новия проект на служебните министри, Николай Хаджигенов заяви: Добре звучаща възможност на този етап, теоретизираме, но това е ок, чудесно.

Според Манолова на избирателите е нужна увереност, перспектива и надежда, че в следващия парламент формациите на промяната ще бъдат първа политическа сила.

На въпроса дали в тяхната формация има разцепление заради регистрацията на „Ние идваме“, адв. Хаджигенов обясни:

Хората трябва да знаят, че са част от някакво движение, именно затова създадохме „Ние идваме“ и го учредихме на годишнината от „кървавия 2 септември“. Това ще бъде гражданско движение, каквото е „Изправи се БГ!“.

Относно работата и краткото съществуване на настоящия парламент, Мая Манолова заяви, че Мая Манолова за неговата ефективност и полезност ще съдим по резултатите.

Важно е, че бяха актуализирани пенсиите, че вече няма да има пенсионер, който живее под прага на бедност. Повишихме майчинството за работещите жени през втората година. За първи път има толкова ясна и фокусирана подкрепа за земеделските производители, за дейците на културата… Така че, резултатите на този парламент, макар и кратък, са видими и са полезни за гражданите.

Манолова коментира и скандала около Татяна Дончева, след твърденията на депутат от ИТН, че се е опитала да разцепи парламентарната група с предлагане на подкуп от 500 000 лв.

Този въпрос ще се изясни в съда. За разлика от кюлчетата и пачките, сега спецпрокуратурата реагира светкавично и истината ще се разбере. За нас е ясно, то се видя. Истината ще стане ясна в съда, ние сме сигурни, че това е спекулация, удар срещу Таня, коментира Манолова.

 

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!