Нона Йотова поискала санкция за „Като две капки вода“, защото била обидена – шоуто показало, че не може да пее, смята Халваджиян

На снимката: Нона Йотова – селфи от Народното събрание

Осми сезон на култовото шоу за имитации „Като две капки вода“, излъчвано в ефира на Нова телевизия, приключи повече от успешно, но въпреки рекорда по гледаемост, за който продуцентът Маги Халваджиян съобщи в деня след финала, настроението му бе рязко помрачено.

Причината се оказа един ход на червената депутатка Нона Йотова в народното събрание, който изненада много не само феновете на шоуто, но и екипа му. Йотова, която преди пет години бе сред участниците в шоуто, но се класира предпоследна, буквално заби нож в гърба на Халваджиян, издействайки глоба на „Като две капки вода“ заради нарушаване на противоепидемичните мерки.
Миналият петък по време на парламентарния контрол червената депутатка зададе въпрос на здравния министър Кирил Ананиев и обърна внимание на това, че според нея в шоуто за имитации не са спазени мерките на властите за борба с COVID-19, тъй като в студиото имало хора без маски, а отделно зрителите не спазвали нужната дистанция от поне метър и половина помежду си.
„При внимателно проследяване на записите на предаването се вижда, че на места имаше нарушение на допустимата физическа дистанция. При огледа на публиката се констатира, че имаше единични случаи на посетители без поставени маски. Във връзка с горното, в рамките на законовите правомощия Столичната регионална здравна инспекция ще издаде наказателно постановление за организаторите на предаването и индивидуални административни актове за отделни физически лица, които са нарушили заповедта на министъра на здравеопазването“, заяви Ананиев.

Маги Халваджиян обясни дали е нарушил закона с пускането на публика в „Капките“:

В последните две издания на шоуто обаче, продуцентът Маги Халваджиян ясно уточни още в самото начало, че това се случва със специално разрешение от здравните власти при запълване на капацитета на местата до 30 % в залата. Освен това поясни нещо много важно:

„Капацитетът на студиото на „Капките“ е 520 души! Снощи в залата публиката беше 100 човека! Това дори не е 30%! Това е под 20%! Второ: Всички в залата бяха седнали през 1 стол и разстоянието беше над метър и половина! На журналистите, нямащи понятие от камери и обективи, ще разясня, че ефекта при снимане с дългофокусни обективи е точно този! Смачква се перспективата и обектите изглеждат близо един до друг!“.

„Мисля, че госпожата депутат ни се сърди, откак благодарение на „Капките“ стана ясно, че не може да пее. Но не сме виновни ние, в този формат се пее на живо. Затова пък сега е в парламента, представителка на столетницата. Дотук предимно правеше селфита от парламента и те не й се удават особено. По-скоро са в графата скеъри, отколкото секси.

Но ето, може би най-сетне Нона намери призванието си – ще подава сигнали от високата трибуна. Това вече категорично оправдава заплатата й, кво пък?„, коментира Халваджиян.

Showblic.bg


image0 (9K)