Хамзат Азимов е името на терориста от Париж

Мъжът, извършил атаката с нож е бил в базата данни на френската полиция като склонен към радикална дейност от 2016 година

[ad id=“225664″]

Името на терориста, който уби с нож един човек и рани още четирима във Франция е Хамзат Азимов. Според полицията, той е получил френско гражданство през 2010 година, след като майка му вече имала френски паспорт, съобщава Канал 3.

image0 (9K)

Говорителят на френското правителство Бенжамин Гриво съобщи пред медии, че терористът е бил в базата данни на френската полиция като склонен към радикална дейност от 2016 година.

Мъжът не е имал съдебно досие, но е бил включен и в списък на разузнаването на хора, потенциално опасни за сигурността на Франция. В него фигурират над 10 000 души – от радикални ислямисти през хулигани до активисти на крайната десница и левица.

[ad id=“263680″]

От полицията обясниха и забавянето при изясняване самоличността на нападателя. Според тях, липсата на документи в застреляния терорист наложило да вземат отпечатъци от пръстите му и ДНК проба. Резултатите от тях излезли около 6 часа след смъртта на Азимов.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!