Хванаха кокаин за близо 5 млн. лева на пункт „Калотина”

Близо 24 кг кокаин бяха задържани от митнически служители на Митнически пункт Калотина. Образувано е досъдебно производство по описа на Митница Столична, под наблюдението на Окръжна прокуратура София. Задържан за 72 часа е водачът на товарния автомобил. Това обявиха на съвместен брифинг директорът на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Стойността на задържания кокаин е около 4,5 млн.лева, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Коакинът е бил в товарен автомобил с турски регистрационен номер. Водач е 37- годишен турски гражданин. Камионът е натоварен в Германия със стока – части за вагони. Крайната дестинация на превоза е Турция. Митническите служители селектират на база „анализ на риска“ товарния автомобил и извършват рентгенова проверка, разказа пред журналистите директорът на Агенция „Митници“ Розалия Димитрова и допълни, че при последвалата физическа проверка митническите служители откриват един пакет в леглото на водача, а в кухините на кабината – още 20 пакета.
Задържания кокаин е бил разпределен в 21 пакета.
Образувано е досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура София, заяви окръжният прокурор Наталия Николова. Турският гражданин, водач на автомобила, е задържан за 72 часа и му е повдигнато обвинение за контрабанда на високо рискови наркотични вещества, каза още прокурор Николова и допълни, че ще бъде внесено искане в Софийския окръжен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“, която ще бъде разгледана утре, 20.10.2016 г.

Това е третият случай на задържан кокаин в последно време. Общото количество на задържания кокаин от началото на годината е около 30 кг. Задържаното от Агенция „Митници“ количество хероин от началото на годината е 316 кг.


image0 (9K)