Хората от Луково разказват какво е правил Росен Ангелов в селото им

Жителите на село Луково не са изненадани, че убитата в Нови Искър Кети е имала връзка с Росен Ангелов, защото и друг път са го виждали с жени, които качвал нагоре по вилите.

Според местните Горския, както го наричат, давал по някой лев на по-бедните или вършел строителни услуги на хора, които му носели буркани със зимнина и му купували хляб от магазина.

[ad id=“263680″]
„Хващаше си по някоя самотна жена, която да го обгрижва. Идвал е тук в селото рядко, не е влизал да пазарува в магазина, все намираше човек, който да му пазарува необходимото“. Така жител на блокираното от тежко въоръжени полицаи село Луково обясни как шесторният убиец Росен Ангелов е успял да оцелее, укривайки се в гората в продължение на 8 години, пише в. „Телеграф“.

[ad id=“225664″]
Макар наличието на огромен брой униформени в селото, жителите му са притеснени за живота си.

„Този човек е луд. Ще се крие в гората, но ще огладнее, тогава ще слезе до някоя къща да търси храна и ще убие всеки, който му се изпречи на пътя. Този човек няма какво да губи“, коментираха хората.

Припомняме, че издирваният Росен Ангелов е изключително добре подготвен. Познава местността, планинар е и дълго време може да оцелее в планината. Поддържал е добра физическа форма. Бил е вманиачен на тема тактическа подготовка, през каквато преминават спецчастите.


image0 (9K)