Цветанов: ГЕРБ предизвикаха скандала с машините за гласуване

Само ден остава до изборите 2 в 1, които ще се проведат в неделя, 14 ноември. Как работят системите на държавата?

„ГЕРБ предизвикаха скандала с машините за гласуване. Те реализираха Костинброд, както направи Мая Манолова 2013 година. Това е недоверие в изборното законодателство и в начина, по който ще се проведат изборите. Това при всички положения ще отблъсне доста от избирателите, които няма да се възползват от конституционното си право на глас и ще излязат да гласуват твърдите ядра на тези партии, които разчитат точно на това“, каза Цветан Цветанов от Национално обединение на десницата в „Денят ON AIR“.

„Ако погледнем какви са преференциите на съответните партии в предишни избори, ще видим дали има контролиран или купен вот. Няма как в условията на нормален избор да постигнеш 15 600 преференции в един избирателен район. Адмирирам тези операции, които бяха проведени в някои от населените места“, каза още той пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тази кампания е била като предишните две – кампания на отрицание, на невъзможност. Според него се поставят много дебели червени линии, които отвращават избирателите.

„В момента с това политическо противопоставяне ние влизаме в една огромна, много тежка политическа криза, която ще рефлектира върху икономиката и всички останали сектори. В тази политическа криза се лишихме от възможността да получим от Европейската комисия авансови плащания по Плана за възстановяване и устойчивост“, обърна внимание Цветанов.

Той заяви, че ролята на президента е много сериозна, но безконтролна.

„Аз съм убеден, че ще се намери някаква пресечна точка, защото страната ни се нуждае от действащ парламент. В момента е необходимо на държавата да има бюджет за 2022 година. Изключително важно е да знаем как ще подпомогнем бизнеса“, поясни Цветанов.

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!