Цветанов: Единствено премиерът може да вземе най-правилнато решение дали Симеонов да оглави съвета за интеграция на хората с увреждания

Цветан Цветанов коментира възмущението на БСП, ДПС и „Атака“, че вицепремиерът Валери Симеонов може да оглави Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

„Единственият човек, който може да прави разпределение на вицепремиерите и ресорите им, това е министър-председателят Бойко Борисов. Аз съм убеден, че той се ръководи единствено и само от стабилността на държавата.“ Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ в коментир за вероятността Валери Симеонов да застане начело на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания.

В закона за хората с увреждания, обсъден вчера от парламентарните комисии по социална политика и здравеопазване, се предвижда вицепремиер да оглавява националния съвет за интеграцията на хората с увреждания, припомнят наблюдатели. В кабинета „Борисов“ 3 вицепремиерът с такъв ресор е Валери Симеонов и това провокира гнева на депутатите от БСП, ДПС и „Атака“.

„Това напрежение, което се стоварва върху министър-председателя, е несправедливо“, критикува вторият в ГЕРБ.

„Мисля, че той ще направи правилното решение, за да имаме повече спокойствие. Всяко едно управление е отговорност“, посочи още Цветан Цветанов.

„Отнасям се с голямо уважение към майките и към децата с увреждания. Ще подкрепим законодателството, което е внесено от Министерския съвет, за да намалим напрежението и да участваме в един конструктивен диалог“, заключи лидерът на ПГ на ГЕРБ.


image0 (9K)