Цветове за късмет в годината на Зеления дървен дракон

Цветове за късмет в годината на Зеления дървен дракон

На 10 февруари настъпи годината на Зеления дървен дракон. Няма как да не ни вълнува какво ще ни донесе късмет през тази китайска година. Тъй като всичко край нас е в цветове, днес обръщаме внимание на това кои багри ще ни донесат късмет в годината на Дракона.

Тъй като Драконът е свързан с елемента Земя в китайската теория за петте елемента, щастливите цветове за годината идват от дървото и земята – златисто, жълто и зелено.

Златното е късметлийски цвят за 2024 г., защото е свързан с богатство и постижения. В китайската теория за петте елемента Земята поддържа Дървото и тъй като годината на Дракона е свързана с Дървото, златото, свързано със земята, носи успех и просперитет. Златото е високо ценено и се разглежда като символ на успех, лукс, кралска власт, богатство и елегантност.

От друга страна и жълтото се счита за късметлийски цвят за годината на Дракона. В китайската култура жълтото е свързано с Дракона, представляващ върховно благородство и чест. Жълтото се свързва и със земята и символизира храна, позитивност, богатство, топлина и положителни чувства. Носенето на жълти дрехи или аксесоари може да привлече положителна енергия и късмет през 2024 година.

Зеленото е другият късметлийски цвят свързан с просперитет и здраве. Представлявайки елемента Дърво, то означава природа, растеж, просперитет, здраве и хармония. В годината на Дракона зеленото символизира хармония, растеж и жизненост, което го прави благоприятен цвят за привличане и на положителни емоции.

Кои са щастливите цветове за годината на Дракона, според китайския ви зодиакален знак?

Плъх (1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020) – Хората, родени в годината на плъха, се смятат за наистина трудолюбиви и амбициозни. През 2024 г. цветовете, считани за късметлийски за тях, са синьо, червено и зелено.

Бик/Вол (1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021) – Волът е второто животно в китайския зодиак. Родените в годината на Вола са известни като силни и търпеливи. Цветове, които да добавят към живота си през китайската нова година са зелено, бяло и златно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)