Цецко Йомов излиза на свобода срещу 15 000 лв гаранция

Срещу 15 000 лв. парична гаранция бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов – Цецко Йомов излиза на свобода. Това реши Софийският градски съд (СГС).

Йомов-старши е обвинен за стрелбата на Околовръстното шосе в София преди десетина дни и досега беше под домашен арест, определен от Софийския районен съд.

Втората съдебна инстанция се съгласи с повечето доводи на първата и не отмени, а само измени определението на СРС, като вместо домашен арест му определи парична гаранция.

Съдът прие, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Цецко Йомов е извършител на престъплението, но уточни, че има данни, че е действал след установено нараняване на синовете му и е налице личен мотив.

Магистратите частично се съгласиха с доводите на СРС, че съществува опасност от извършване на ново престъпление, но не с такава интензивност, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение. В случая липсва и завишена обществена опасност, тъй като на пострадалите са нанесени само леки телесни повреди. Освен това Йомов доброволно е предал оръжието, отишъл е сам в полицията, има чисто съдебно минало и няма други противоправни прояви до момента.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Йомов ще бъде освободен след като внесе гаранцията.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 51 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!