ЦСКА победи Осиек с 4:2

Отборът на ЦСКА взе комфортна преднина срещу Осиек в третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. „Червените“ се наложиха с 4:2 в мач, който се игра на Националния стадион „Васил Левски“, видя ЗАРАТА.

Точно след седмица, на 12 август, ЦСКА гостува в Хърватия, като ще има два гола преднина. От новия сезон правилото за голове на чужд терен не важи.

На загрявката преди началото на срещата Йоан Баи получи контузия и новият старши треньор на домакините Стойчо Младенов бе принуден да прави промяна в стартовия си състав. На мястото на французина в титулярния състав влезе Георги Йомов.

Попаденията за българския тим реализираха Брадли Мазику, Греъм Кери, Жорди Кайседо и Георги Йомов. В самия крайна срещата Валентин Антов си отбеляза автогол.

В 30-ата минута Брадли Мазику откри резултата с чудесно попадение за 1:0. След още 9 минути Иван Турицов центрира отдясно и Греъм Кери се разписа с глава за 2:0. Веднага след това Осиек върна едно попадение след изпълнение на ъглов удар. В 42-ата минута Георги Йомов подаде отдясно към Жорди Кайседо и еквадорският стрелец хладнокръвно се разписа с глава за 3:1. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

В 74-ата минута Кайседо направи пробив по левия фланг и намери Георги Йомов, който покачи на 4:1 в полза на армейците, разписвайки се с мощен шут. В добавеното време на Валентин Антов си вкара автогол след колективна грешка на него и Густаво Бусато, който излезе непредвидено при центриране.

Ако ЦСКА елиминира Осиек ще срещне победителя от двойката ТНС (Уелс) и Виктория Пилзен (Чехия).


image0 (9K)