Човешка грешка е причина за силния взрив в „Арсенал“

Човешка грешка е причината за „малка производствена авария“ в завод „Арсенал“. Това съобщи пред БНР изпълнителният директор на завода Николай Ибушев.

„Няма сериозно ранени и няма материални щети“, потвърди той. Двама души са „съвсем леко пострадали“ и вече са превързани. „В момента си отиват вкъщи с няколко дена болнични“, допълни Ибушев.

Сигнал за силен взрив е постъпил в пожарната около 11:15 ч. Инцидентът е станал при смесването на вещества, които се използват в димни мини, които се произвеждат в завода. Директорът на „Арсенал“ обясни, че няма взрив, а „запалване на смес за димни гранати“ в съд за смесване. Не е имало пожар в завода.

След инцидента е имало „сериозен пушек“, който бързо се е разсеял. Няма опасност за населението. Назначена е и комисия, която да разследва инцидента. На място има екипи на полицията, на пожарната и следователи, които ще се включат в разследването на инцидента, при необходимост.

Само преди два месеца – на 11 март, между 1 тон и 1,5 тона капсул-детонатори се взривиха в склада на завод 4 в „Арсенал“. Три жени и трима мъже се оказаха с порезни рани по главите и крайниците, нанесени им от счупени заради взривната вълна стъкла и дограми на съседните със самовзривилия се склад помещения. Тогава от следствието заявиха, че версията за умисъл не е изключена и е една от основните.

(Visited 2 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!