Шакира проговори за раздялата с Пике: Загърбих кариерата си, за да го подкрепям

Певицата и футболистът се разделиха през юни след повече от 10 години съвместен живот

Шакира коментира за първи път раздялата с футболиста Жерар Пике в интервю за американското списание „Elle“. Звездите се разделиха през юни след повече от 10 години съвместен живот заради изневяра на Пике, предава БГНЕС.

В интервюто Шакира призна, че като цяло преминава през труден момент в живота си – борбата за попечителство над синовете си, както и обвинения в укриване на данъци. Тя определи този период от живота си като „един от най-мрачните“. Шакира каза още, че „да пишеш музика е като да отидеш на психиатър, само че е по-евтино“ и сравни творчеството със сал, за който се вкопчва давещ се човек.

Шакира за първи път разказа подробно как преживява раздялата с Пике: „Наистина е трудно да говоря за това лично, особено след като за първи път засягам тази тема в интервю. Мълчах и просто се опитвах да обмисля нещата. Трудно ми е да говоря за това, особено защото все още съм притеснена, защото съм пред обществото и защото нашата раздяла не е нормална раздяла. Така че беше трудно не само за мен, но и за децата ми. Невероятно трудно. Папараците денонощно дежурят пред дома ми и няма къде да се скрия от тях с децата, освен вкъщи. Не можем да се разхождаме в парка като нормално семейство, нито да ядем сладолед, нито да правим нищо, без папараците да ни дебнат. Така че е трудно.

И се опитвах да мълча за тази ситуация пред децата си. Опитвам се да го правя и да ги защитавам, защото това е моята мисия номер едно в живота. Но след това те чуват нещо в училище от приятелите си или се натъкват на лоши новини в мрежата и това просто ги наранява, разбирате ли”, каза певицата.

Шакира призна, че децата ѝ трудно преживяват раздялата на родителите си, а самата тя е наранена от факта, че всичко се е случило в труден за нея период. „Опитвам се да скрия ситуацията от тях, доколкото е възможно. Тя е много тъжна за две деца, които се опитват да преживеят раздялата на родителите си. И понякога просто ми се струва, че всичко това е лош сън и в един момент ще се събудя. Но не, истинско е. И това, което също е истинско, е разочарованието, което изпитвам, когато видя нещо толкова свято и специално, колкото си мислех, че връзката ми с бащата на децата ми е превърната в нещо вулгаризирано и обезценено от медиите. И всичко това, докато баща ми беше в реанимация, а аз се борих с различни проблеми.

Както вече казах, това е може би най-мрачният час в живота ми. Но тогава се сещам за всички онези жени по света, които преминават през трудни времена, ситуации толкова лоши, колкото моите, или трудни като моите, или по-лоши. За жени като мен, които вярват в семейните ценности, които са мечтали да имат едно семейство за цял живот, да видят, че тази мечта е разбита на парчета, е едно от най-болезнените неща, през които човек може да премине. Но мисля, че жените сме издръжливи. Тази устойчивост ни е вродена.

Певицата каза, че децата са тези, които ѝ помагат да се справи със ситуацията: „Справям се с това, като си напомням, че трябва да бъда пример за децата си, че трябва да бъда това, което искат. И също така искам да бъда близо до всички хора, които ми показаха своята любов и подкрепа. Това е най-голямата ми сила. Това е най-мощният ми двигател в момента”, отбеляза Шакира.

Говорейки за битката за попечителството, певицата каза още, че каквото и да става, Пике за нея остава баща на нейните деца и се надява, че те ще успеят да „разберат кое е най-добро за бъдещето им, собствените им житейски мечти и какво е справедливо решение за всички участници.“

Шакира не коментира подробно новия роман на Пике и съобщенията в пресата за изневярата на футболиста, което беше неприятна изненада за певицата. „Тези подробности са твърде лични, за да ги споделя, поне точно в този момент – всичко е още ново. Мога само да кажа, че вложих всичко, което имах в тази връзка и семейството ми”.

Шакира, която е с 10 години по-възрастна от Жерар Пике, също обърна внимание на факта, че е направила определени жертви и отстъпки, за да подкрепи любимия си в спортната му кариера.

„Един от нас двамата трябваше да пожертва нещо. Или той ще прекрати договора си с Барселона и ще се премести с мен в САЩ, където се развива моята кариера, или аз ще трябва да го направя. Така че един от двамата трябваше да положи това усилие и да направи тази жертва. И аз го направих. Оставих кариерата си на заден план и се преместих в Испания, за да го подкрепям, за да може да играе футбол и да печели титли. И това беше жертва за любовта“, каза Шакира.

Шакира и Жерар Пике бяха заедно 11 години, имат двама сина – 9-годишния Милан и 7-годишния Саша. Двойката не беше официално женена.

https://www.dunavmost.com/====


image0 (9K)