Шефът на „Ел Би Булгарикум“: Ще говорим с хранителните вериги за цените

Шефът на "Ел Би Булгарикум": Ще говорим с хранителните вериги за цените
Шефът на "Ел Би Булгарикум": Ще говорим с хранителните вериги за цените

Снимка: архив, БГНЕС

„Предстоят ни серия от разговори с хранителните вериги и смятам, че ще постигнем договорености да се намалят цените“. Това заяви изпълнителният директор на държавното предприятие „Ел Би Булгарикум“ Владимир Русев пред БНТ.

Той коментира изказването на бившият председател на Съвета на директорите на „Ел Би Булгарикум“ Невена Петрова, която заяви, че дружеството продължава да работи на цените, договорени от нея и уволнения директор Николай Маринов.

Още по темата

15 мар 2023 11:41

25

„През февруари месец действително не са прекратени договори с някои от доставчиците, но не е поръчвано от тях. Около 70% от количеството е поръчвано именно от скъпи фирми, а едва 30% от български“, категоричен бе Русев.

Директорът на „Ел Би Булгарикум“ заяви, че дружеството е започнало работа изцяло с българско мляко. Той обясни, че някои от договорите с неизгодните доставчици не могат да бъдат прекратени, защото дружеството може да бъде изложено на риск да изплаща неустойки.

По-рано днес Невена Петрова заяви, че срещу нея и бившия директор на дружеството тече репутационна война.

„Цялото количество по тези предплатени стоки все още не е доставено. Не знам откъде дамата разполага с фактури. Понеже беше замесено името ми, искам да изясня, че разговарях първо с изпълнителния директор, след като открих нередности в дружеството. Той се отнесе с пренебрежение и аз бях принуден да сигнализирам за тези нередности. Това не е донос, а подписан от мен сигнал“, обясни Русев.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)