Шефът на Telecom Italia е готов да подаде оставка в името на сделката с KKR

Шефът на Telecom Italia е готов да подаде оставка в името на сделката с KKR

Главният изпълнителен директор на Telecom Italia SpA Луиджи Губитози. Снимка: Bloomberg L.P.

image0 (9K)

Главният изпълнителен директор на Telecom Italia SpA Луиджи Губитози призова борда на компанията да предприеме бързи действия, след като бившият телекомуникационен монополист получи оферта от американската компания за частен капитал KKR & Co. за придобиване. Губитози заяви, че е готов да подаде оставка, ако това ще ускори процеса, съобщава Bloomberg. 

Още по темата

В писмо до членовете на борда Губитози пише, че е готов да подаде оставка, ако това ще помогне за ускоряването процеса на оценка на офертата.

Бордът ще проведе заседание в петък във връзка с предложението на KKR. Vivendi SE, френският медиен конгломерат, който притежава 24% от Telecom Italia и вече сигнализира, че смята необвързващата оферта на KKR за твърде ниска, може да се стреми да премахне Губитози от ръководния пост, споделят източници, запознати с дискусиите.

Миналата седмица стана ясно, че KKR предлага да купи Telecom Italia SpA за 10,8 млрд. евро. Компанията се опитва да изкуши инвеститорите, включително Vivendi SE, със здравословна премия, след като Telecom Italia загуби около половината от пазарната си стойност през последните пет години.

Индикацията за интерес беше квалифицирана от KKR като „приятелска“ и изисква одобрение от директорите на Telecom Italia. За момента това е обусловено от очаквана четириседмична потвърдителна надлежна проверка, както и одобрение от ключови правителствени заинтересовани страни, според изявлението на борда на телекома.

източник https://www.investor.bg/…………

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!