Шишков: Магистралите буквално са заспали последните години

Шишков: Магистралите буквално са заспали последните години

Баланс между добра пътна инфраструктура и екологични мерки. Как да намерим решението на проблемите свързани с АМ „Струма“ и недоволството на хората от региона?

„Този ОВОС е започнал 2014 г., протестите са върху него, който не е действие на този служебен кабинет. Ако не беше издадено разрешително за магистралата за този участък, който по никакъв начин не предопределя трасето, тъй като е малък, недовършен пътен възел, щяхме да се върнем 3-4 г. назад“, коментира служебният регионален министър арх. Иван Шишков в студиото на „България сутрин“.

image0 (9K)

Той уточни, че магистрала „Струма“ и тези трасета, които се коментират, са плод на довършване на анализ на екологичните мерки на пътен възел „Кресна“. По думите на Шишков до няколко месеца трябва да са готови резултатите от анализите.

„Критиките са, че 3-4 заведения ще имат проблем с експлоатацията, които между другото не са законни. Също и как рафтингът ще се практикува – техните постройки също не се знае дали са законни, те са в реката, а говорим за екология“, заяви Шишков.

По думите му магистралите буквално са били „заспали“ през последните години.

„Усилията са максимално бързо да се построи една цяла магистрала „Струма“, в цялост да бъде пусната магистрала „Европа“, от която пуснахме 6 км от движението, до 7-8 дни ще бъде пуснато цялото движение, до края на май трябваше да стане, но дъждовете забавиха процеса. Ако ударно го завършим в тези климатични условия, качеството ще бъде такова, каквото го виждаме по други места“, уточни служебният регионален министър.

Пред Bulgaria ON AIR арх. Шиков допълни, че е важното не кой колко пътища ще построи, а да се строят качествено.

За АМ „Тракия“ той конкретизира, че е нужно проектиране за трасето от Стара Загора до Ямбол, тъй като там е нужен основен ремонт.

Напредва укрепването на свлачището при тунел „Железница“. Очакванията са в началото на август да бъде укрепено свлачището и да бъде пуснато движението от Гърция към София.

По думите му от АПИ вече подготвили документите за отчуждаване по трасето на магистралата Русе – Бяла. Сроковете за проектиране са за 2024 г., но се очаква още през септември да има готов инвестиционен проект за част от участъка.
 

https://www.dnes.bg/

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!