Шофьори зареждат гориво от бензиностанция на Марешки за символични суми в знак на протест

Шофьори в Пловдив зареждат гориво от бензиностанция на Веселин Марешки за символични суми в знак на протест срещу лидера на „Воля“. 

Протестът е провокиран от подкрепата за проекта за нова конституция на ГЕРБ и признанието на Марешки, че е подписал документа, без да го е чел.

„Това е един символичен акт срещу човека, който продаде българската конституция. Искаме да му помогнем, тъй като разбрахме, че е на загуба от плажа „Кабакум“ и затова символично дойдохме тук, за да заредим за 13 ст. и да може поне от бензиностанциите да е на печалба“, обясни пред бТВ Стойчо Андреев, един от протестиращите.

На протеста има полиция и представители на частна охранителна фирма.

Преди два дни беше организиран протест срещу варненския фармацевтично-бензинджийски бизнесмен и политик, след като подкрепи управляващите за проекта за нова конституция, внесен от ГЕРБ.

Тогава Марешки обясни, че е подписал, без да е чел какво се предлага.

„Не съм го чел и няма да го чета, това нищо не означава“, добави той. Обяснението му – не било важно, защото не сегашното, а Велико народно събрание щяло да гласува новия основен закон.

Малко след това на 58-ия ден от антиправителствените протести, Николай Хаджигенов от „Отровното трио“ призова хората да не купуват нищо от Марешки, както и да не зареждат от бензиностанциите му.

 


image0 (9K)