Ще има щателна проверка на посетителите на мача ЦСКА-Левски

СДВР предприема мерки за охрана на обществения ред в столицата във връзка с футболната среща между отборите на „ЦСКА-София“ и „Левски“ утре, съобщиха от МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща (26 септември от 16.30 часа на Националния стадион ”Васил Левски”) полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на фенове, които имат наложена забрана за посещение на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи (огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри).

Ангажимент по охраната на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при евентуално възникнала необходимост. 

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона  – от 14.30 часа. Във връзка с провежданото спортно мероприятие,  в следобедните часове  е възможно  да възникне временно затруднение в движението в централната градска част, уточняват от СДВР.

Ще има и промяна в движението заради футболна среща на Национален стадион „Васил Левски”.

От 10.00 до 18.00 часа утре се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, съобщиха от Столична община.

Забранява се престоят и паркирането на пътни превозни средства на моста пред Национален стадион „Васил Левски”; на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“.

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!