Юбилейната научна конференция на Тракийски университет ще се проведе под патронажа на двама министри

Юбилейната научна конференция на Тракийски университет ще се проведе под патронажа на двама министри. По случай 25-годишнината от създаването на Тракийски университет – Стара Загора ще се проведе онлайн юбилейна научна конференция на 15-ти май.

Тя е под патронажа на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

Специално участие с пленарни доклади ще вземат Мария Габриел – еврокомисар за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в Комисията „Фон дер Лайен“ и проф. Живка Овчарова – директор на Изследователския институт по информатика в Карлсруе, Германия.

В отделните научни направления, съобразнио спецификата им, пленарни доклади ще изнесат и проф. Кармел Чефай от Малта, Никола Масино – вицепрезидент на Linear Group, Италия и Самир Лигата – технически директор на Team Media, Босна и Херциговина.

Пленарните доклади се отнасят до перспективите в образованието, което е отразено и в мотото на Юбилейната научна конференция: „Тракийски университет – университет на бъдещето“.

Участието на г-н Масино и г-н Лигата е със съдействието на Красимир Терзиев – член на Настоятелския съвет на Тракийски университет и ръководител на отдел „Международни продажби“ на VIVACOM.

Г-н Терзиев също ще се включи в научната конференция.

Ректорът на Тракийски университет доц. д-р Добри Ярков приветства всички, които желаят да вземат участие в научната конференция: „Нашият университет непрекъснато се развива и укрепва, утвърждава своите позиции и авторитет като образователна и научна институция в областта на медицинските, ветеринарномедицинските, аграрните, икономическите и техническите науки, екологията, педагогическите и социалните дейности. Той заема достойно място сред академичната общност в страната и в чужбина. Особено ми е приятно, че нашият университет отново става средище на научната мисъл. Учени от различни държави ще обменят информация за новости и постижения в различни области на науката.“

До момента над 330 души от български и чуждестранни университети са заявили участие в конференцията, която ще се проведе в 7 научни направления: ВЕТЕРИНАРНА МЕДИЦИНА; АГРАРНИ НАУКИ; МЕДИЦИНА И БИОМЕДИЦИНСКИ НАУКИ; ОБЩЕСТВЕНО ЗДРАВЕ И ЗДРАВНИ ГРИЖИ; ПЕДАГОГИКА И ПСИХОЛОГИЯ; БИЗНЕСЪТ И РАЗВИТИЕТО НА РЕГИОНИТЕ; ТЕХНИЧЕСКИ НАУКИ.

Конференцията ще бъде открита от министър Вълчев и министър Танева с пленарни доклади.


image0 (9K)