Юлий Павлов: Ще има още по-ниска избирателна активност

Юлий Павлов: Ще има още по-ниска избирателна активност
Юлий Павлов: Ще има още по-ниска избирателна активност

Снимка: архив, БГНЕС

БСП направи каквото можеше, не получи подкрепа не по нейна вина, мандатът за нея е позитив. Резултатът на БСП ще бъде 9-10%, стигнаха плато. Очакваме малки промени спрямо изборния резултат от 2 октомври. Ще има още по-ниска избирателна активност, без структурна промяна в НС. Това каза пред NOVANews социологът Юлий Павлов, директор на  Центъра за анализи и маркетинг.

Още по темата

24 яну 2023 10:28

150

По думите му пренареждане на партиите няма да има. „ПП и ДБ заедно или поотделно ще са далеч от съставяне на правителство, ГЕРБ и ДПС също. Политиците са като развалена грамофонна плоча – говорят едно и също месеци наред“, посочи Павлов.

От своя страна комуникационния експерт Любомир Аламанов подчерта, че Нинова има много тежка задача как да се позиционира. „Тя претърпя много репутационни щети от това, че започнаха да излизат сведения как предишният кабинет е изнасял оръжие, което може би се е озовало в Украйна. Това може би е ставало с нейния подпис, а това за електората на БСП с крайноруска ориентация, създава напрежение. За нея е добре дошло даването на този мандат, защото левицата е пета политическа сила с тенденция надолу“, коментира той.

Според него единствено твърдите ядра изявяват желание за гласуване, а държавата е в застой. „През лятото агенти на Кремъл викаха, че държавата ще загине без договор с „Газпром“, но поне те бяха осветени. Предизборната кампания ще бъде много важна. Борисов си променя мнението много често и не е ясно какво ще се случи на следващия ден“, каза още Аламанов.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)