Яна Маринова. Пристрастена към адреналина, на ръба на възпламеняването

Неудържимата Яна Маринова заедно със старозагореца Пенко Господинов, ще бъде част от нов български филм, който ще се снима в града на липите, както ЗАРАТА вече писа. Участие в него ще вземат още куп родни звезди, които създателите пазят в тайна. Сценарист и съпродуцент на лентата е Николай Колев – Нико, създал хитовите филма „11 А“ и „12 А“, другият съпродуцент е Христо Дерменджиев стои зад успешните филми „Възвишение“, а режисьор е Андрей Андонов. В снимките Стара Загора ще бъде вплетена умело в сюжета и ще запечата редица интересни и важни за града и общината места.

Яна Маринова е родена на 17 август 1978 г. Завършва спортното училище „Славия“, 10 години е тренирала лека атлетика. Получава висше икономическо образование в УНСС. Актьорско образование в Lee Strasberg Theater & Film Institute в Лос Анджелис. Магистър „Театър и Общество“ в НБУ. Сценарист и продуцент на български и международни продукции за кино, телевизия и театър. Собственик на SPIRIT PRODUCTION HOUSE. В качеството си на актриса участва в български и международни игрални и серийни филми, театрални постановки, както и в телевизионни реалити формати. Участва и като каскадьор в международни продукции.

В ефира на Нова телевизия преди време Яна изповяда, че е преживяла огнения ад на мрака.

„Създадох Яна Маринова като един продукт, който трябва да е успешен, просто защото още като малка, на улицата, гладна, без любов, с ужасен страх, че няма да успея си казах, че трябва да създам продукт”, доверява тя.

„Пораснах в страшно интересен живот. Той беше свързан с родителите ми – те бяха адски интелигентни, надскочили времето си. Те нямаха възможност да разберат, че унищожителната връзка, която имаха, беше унищожителна за мен”, разказва с горчив привкус актрисата.

Била едва на 7, когато за пръв път свикнала, че трябва да се оправя сама, защото било невъзможно да се живее в дома им. Яна не крие, че от ранна възраст става „пристрастена към адреналина“ и живее на ръба, на „възпламеняването“.

Яна Маринова е категорична – не можеш да избягаш от миналото си, не можеш да избереш какво да запомниш.

Аз избирам да помня една руса дългокрака зеленоока мадама, която е завършила социология, втора специалност български и литература в СУ, дясна ръка на нейния професор Чавдар Кюранов. Даниела, майка ми, Дункела от „Дружба“, така й казваха, защото тя беше и мъжкарана на всичкото отгоре, ходи с минижуп и яде шамарите от техните заради това. Нямаше клуб в София, в който да не може да влезе, когато си пожелае и която ме водеше в  тогавашната „Ялта“ и ме учеше как да танцувам. Тя ме научи също, че мога да имам 2 лева в джоба си, обаче да съм царица на партито. Ако беше в днешно време, щеше да е супер популярна и родендрол“, описва майка си Яна.

„Тя искаше да направи от мен проект. Искаше това, което се случва на нея и адската машина, в която тя попадна, защото е надскочила времето си и защото не се примирява, тя искаше да ме научи. Казваше ми: „Искам да нюхаш. Когато има опасност, да я надушиш като в дивия живот„. Ти ако я познаваш, щеше да я обожаваш! Беше гениална!“, споделя актрисата.

И аз осъзнавам, че много неща в живота си съм ги правила, въпреки че се опитвах да вървя срещу всичко, което тя ме е учила. Въпреки че се поддадох на това време, което беше – този мутробарок. Въпреки че имаше моменти, в които ходех по чалгите, вместо да си отида при книгите. Въпреки, когато срещу мен се стреляше и аз попадах в болница, защото съм улучена. Въпреки че имах тогава гадже, което ме смилаше от бой и което явно съм си намерила, за да й докажа – и аз мога да съм толкова готина и да съм герой от филм“, разкрива още Яна Маринова.

 


image0 (9K)