Я

Личностите на Стара Загора в „Кой кой е“ са подредени по азбучен ред, а не по време или значимост. Целта е създаването на местна „Уйкипедия“, която всички заедно да попълваме, запазвайки старозагорци завинаги живи.

А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О

 

П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ь Ю Я

Явор Димитров ПИПЕРОВ; 02.04.1968 г.; лекар; висше образование, специалист по епидемиология на заразните болести

Хоби: планинарство, планинско колоездене


iana dimitrova_resizedЯна Димитрова Димитрова

Родена на 25 юли 1999 г. в Стара Загора, в семейството на Димитър и Таня Димитрови. Има сестра Гергана. Завършва СОУ „Железник” и учи в ТГ „Княз Симеон Търновски”, специалност банково дело, в града. Тан­цьорка е в АНПТ „Зорница” (от 2013). Участва с ан­самбъла в концерти в Стара Загора и страната.


Яна Милчева ГЕТОВА; 05.10.1974 г., Шумен; учител; висше образование.


 

Янка Атанасова РАБАДЖИЕВА; 19.07.1961 г., с. Татари, Плевенско; собственик на ЕТ „Я. Рабаджиева“, специалист брезенти, сенници; средно образование

Хоби: работата

Девиз: Само напред с добро.


ianna stoianova_resizedЯнна Иванова Стоянова

Родена на 29 май 1990 г. в Стара Загора, в семейството на Иван и Петя Стоянови. Завършва СОУ „Ив. Вазов” и ПМГ „Гео Милев” в града и Технически университет, специал­ност телекомуникации, в София. Работи в „Сименс” в столицата. Танцьорка е в АНПТ „Зорница” (от 1996). Участва с ансамбъла в концерти в Стара Загора и страната и в турнета до – Гърция, Чехословакия, Сърбия и Турция.

*Баща ѝ Иван е солист-танцьор в АНПТ „Зорница”.

Янна също е солистка в танци на ансамбъла.


ianko mihailov_resizedЯнко Милчев Михайлов

Роден на 11 април 1982 г. в Павликени, в семейството на Милчо и Гергана Михайлови. Има брат Йончо. Завър­шва основно образование в село Караисен, Великотър­новско и СПТУ по машиностроене „Берое”, специал­ност стругар, в Стара Загора. Работи в „Ембулинвест­мънт”, в „Градус-едно” ООД, в Земеделски институт, и като механик и шофьор в града. Танцьор е в АНПТ „Зорница”. Участва с ансамбъла в концерти в Стара Загора и страната и в турне до Холандия. Награден е с юбилейна гра­мота. Има съпруга Надежда.

*Прадядо му е най-големият хоротропец в селото си. Дядо му Госпо­дин, по майчина линия, от село Пшеничево, Старозагорско, е кавал­джия, със записи в Радио Стара Загора. Майка му Гергана е танцьорка.


Ясен Георгиев ПЕТКОВ; 13.09.1953 г., гр. Асеновград; икономист; висше образование

Хоби: да преодолява трудности и да постига невъзможното

Девиз: Във всеки има добро. Да дадем шанс на доброто у всеки.