АБВ поиска от президента избори през май

АБВ поиска от президента по-късна дата за избори. Според партията най-подходящо е вотът да се проведе на 15-16 май. Лидерът Румен Петков посочи, че дотогава има възможност да се е случило по-мащабно ваксиниране.

„Досега в консултациите звучи „удължен изборен ден“. Може би доброто решение е стартиране на изборния процес на 15 май сутринта в 07.00. Прекратяване временно вечерта в 19.00. Подновяване на изборния процес на другата сутрин в 07.00. Прекратяване и окончателно приключване на изборния процес на обяд в 12.00, което ще даде възможност в светлата част на дена да приключи работата на секционните, районните и преди това общинските избирателни комисии и да не сме свидетели на това нощно претоварване на секционните избирателни комисии и изборната администрация“, обясни Петков.

„Участниците в изборния процес. Не говорим за повече от 180 000 души като организация. 70-75 000 членове на СИК, РИК, изборна администрация като цяло, полиция и т.н. Тук са и задължителните маски, дезинфектанти и ръкавици – това не подлежи на коментар. Във всеки случаи тези, които са подложени на най-сериозен риск – членовете на секционните комисии, би трябвало да бъдат с цяло снаряжение. Това налага да се осмисли много внимателно времето за провеждането на изборите“, добави лидерът на ПП АБВ Румен Петков.

 


image0 (9K)