Автобусите и тролейбусите в Стара Загора минават на лятно разписание от 27 юни

Във връзка с преустановяване на учебните занятия на учениците от 1-ви до 6-и и 12-и клас и намаляване на пътникопотока автобусите и тролейбусите ще се движат с лятно разписание за неучебен ден от 27.06.2022 г., съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

От 01.07.2022 г. се преустановява продажбата на билети от кондуктор в превозните средства, обслужващи автобусни линии No 3 и No 8 и самотаксуването по тези линии става задължително.

Пътниците трябва да се качват с предварително закупен превозен документ или с точната стойност на билета (1.30 лв.) за закупуването му от билетното устройство в автобуса, тъй като машините не връщат ресто.

Община Стара Загора и „Тролейбусни и автобусни превози“ ЕООД препоръчват закупуването на пакети с билети или редовна абонаментна карта. Повече информация за превозните документи и от къде могат да бъдат закупени е публикувана в сайта на Общината: https://www.starazagora.bg/bg/tseni-na-abonamentni-karti и на сайта на дружеството.

Пътниците могат да ползват и мобилното приложение за закупуване на превозни документи. Приложението е достъпно в Google play и App Store.

В превозните средства по линии No 3 и No 8 ще има засилено присъствие на инспектори по редовността на пътниците и служители на ОД на МВР. На нередовен пътник се налага глоба в размер на 10 лв. съгласно Наредбата за превоз на пътници, глава 5, чл. 32, ал. (9).

(СН)

Публикувано с изричното съгласие на https://starozagorskinovini.com/ .


image0 (9K)