Адвокат Александър Пелев: Петър Христов е имал връзки със СИК

„Петър Христов беше много спокоен, уравновесен човек, много коректен, човек, който си държеше на думата. Достатъчно е било едно ръкостискане, да се направи една уговорка и оттам нататък няма проблеми. Това каза в предаването „Лице в лице” по бТВ адвокатът Александър Пелев, приятел на убития днес бизнесмен.

[ad id=“263680″]

По думите на Пелев Христов никога не се е притеснявал за сигурността си.

„Движил се е с обикновен автомобил, не брониран, без охрана, с един шофьор, което е нормално за един делови човек да има свой собствен шофьор, без притеснения за своята сигурност, движейки се свободно по улиците. Нямам обяснение за себе си откъде идват тези изстрели. Дори за най-близките му приятели е загадка откъде може да е дошло това нещо“, допълни Пелев.

В коментар на слуховете, че бизнесменът е бил близък до СИК, Пелев каза, че доколкото е запознат Христов е имал такива контакти.

„Той беше и партньор в една застрахователна компания, но това нищо не означава, защото България, освен всичко останало, е малка държава, в бизнеса много хора се припокриват”.

Той каза, че косвено цяла България е познавала Петър Христов с продуктите, които е произвеждал в млечната индустрия.

„Петър инвестираше значителни суми в това производство и по този начин то се разви и стигна до тази популярност в цялата страна”.

Той е бил сериозен бизнесмен с фирми в строителството, инвестициите, управлението на чуждестранни инвестиции.

По думите на Пелев, Петър Христов е от хората, които не са обичали да стоят в светлината на прожекторите, да се афишират, включително и с благотворителната дейност, която той е извършвал.

Неговото име се появи покрай случая с катастрофата с Максим Стависки, след което той стана основен спонсор за лечението на Мануела Горсова. Правил е много и за Велико Търново, където живееше, допълни адвокатът.

В годините на строителния бум няколко сериозни проекта и то на висококатегорийни недвижими имоти в София и извън София са дело на негови компании, уточни още Пелев.

Във връзка с миналото на Петър Христов и версиите, че с охранителната фирма, която е имал навремето са се извършвали разни работи в годините на интересното застраховане, това са по-скоро версии, коментира Пелев.

По думите му Христов е бил признат и от чуждестранни бизнесмени, и то не какви да е, а от Израел.

В коментар на информациите, че Христов е бил спонсор на ГЕРБ, Александър Пелев каза, че всеки човек има право да подпомага една или друга партия и, че се надява да не тръгнат спекулации, че това е насочено това срещу една определена политическа партия.

Според него може да се окаже, че това е на лична основа, но няма представа дали в последно време около него е имало драми.

btvnovinite.bg

 


image0 (9K)