Адвокат, владеещ 3 езика и обичащ спорта: Кой е Никола Минчев?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Донякъде изненадващо, едно непознато за обществото лице пое председателството на  47-ото Народно събрание. Адвокатът Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ ще трябва да овладява страстите в парламента, където ще има общо 7 парламентарни групи.

Кандидатурата му беше подкрепена от 158 депутати. 72 се въздържаха, 1 беше против.

Още по темата

3 дек 2021 12:26

197

3 дек 2021 11:27

145

Парламентарна традиция е председателят на НС да е от най-голямата парламентарна група, като и този път тя беше спазена.

Изборът на Минчев е исторически, защото със своите 34 години той става най-младият парламентарен шеф в най-новата ни истоирия.

Кой обаче е Никола Минчев?

Роден през 1987 година, той е завършил 91-ва Немската езикова гимназия в София, след което придобива магистърска степен по право от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Кариерата му започва в най-голямата адвокатска кантора в България „Джингов, Гугински, Кючюков и Величков“.

Митев бе избран за народен представител от Перник, където бе водач на листата на формацията на Кирил Петков.

Владее български, английски и немски език. Като адвокат работи в сферите на недвижими имоти, енергетика и общо корпоративно право.

Признава, че е фен на футбола, обича и спорта.

„Целия си живот съм изкарал в България. За мен е чест да споделям общи принципи с хора като Кирил Петков и Асен Василев и да бъда част от този екип“, каза Минчев при представянето на проекта „Продължаваме промяната“.

„През годините се доказа като отличен професионалист, непримирим боец за каузи с активна гражданска позиция. Вярвам, че тези негови качества, както и доброто му образование, почтеност и постоянство ще допринесат много за 47-ото НС. Той ще служи за най-добрата кауза“, заяви Кирил Петков при предложението на кандидатурата на Минчев.

Самият Минчев бе един от първите, присъединили се към политическия проект на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)