Актрисата Анджела Недялкова: Работата ми по „Трейнспотинг 2” бе голямо преживяване за мен

Актрисата Анжела Недялкова ще бъде част от международното жури на 21-ия София Филм Фест през март. Тя ще представи на специална прожекция продължението на „Трейнспотинг” – „Т 2” на Дани Бойл, в което взе участие.

Младата българска актриса, извоювала световна популярност с много труд и талант, ще се включи в сериозния екип, натоварен с отговорната задача да оцени творбите от Международния конкурс за първи и втори филми.
Само преди пет години филмът с нейно участие „Аве” беше включен в конкурсната програма и различни фестивални журита му присъдиха четири отличия, а преди няколко дни най-новият филм на Дани Бойл беше показан премиерно в програмата на Берлинале и в продължението на „Трейнспотинг” – „Т2” Анжела участва редом до познатите персонажи от епохалния бунтарски филм на 90-те, оживели на екран благодарение на Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Юън Бремнър, Робърт Карлайл…

„София Филм Фест винаги е карал сърцето ми да трепва и за мен е един голям празник, когато настъпи времето за поредното издание. Вълнувам се много – когато получих поканата да участвам в журито през 2017 година, просълзих се от радост, защото това означава страшно много за мен и е едно от най-големите признания, които съм получавала!” – споделя актрисата.

Анжела Недялкова завършва Националната гимназия за приложни изкуства „Свети Лука” със специалност „Детски играчки”; след това следва телевизионно и операторско майсторство в НАТФИЗ; появява се за първи път на големия екран в пълнометражния дебют на режисьора Камен Калев „Източни пиеси” през 2009 година. Следва ролята й в партньорство с Ованес Торосян във филма на Константин Божанов „Аве” от 2011. Анжела участва също и във филмите „Шестият ден” на Владислав Радев, „Българска рапсодия” („Пътят към Коста дел Маресме”) на Иван Ничев, който бе българското предложение за „Оскар” през 2014 година, „Досието Петров” на режисьора Георги Балабанов, в телевизионния сериал „Връзки”. През 2015 г. е реализирана холандско-шведско-българската копродукция „Райската стая”, заснета в Амстердам и режисирана от Йоост ван Хинкел, в която на Анжела е поверена ролята на българката Женя, а за своето изпълнение актрисата получи Почетен диплом от журито на 20-ия София Филм Фест. „Райската стая” беше холандското предложение за „Оскар” за чуждоезичен филм за 2016 година. За ролята на Вероника в „Т2” на Дани Бойл са си мечтали стотици млади актриси, но я спечели… именно Анжела!

„Работата ми по „Трейнспотинг 2” бе голямо преживяване за мен и все още осмислям всичко случило се, връщам се към различни ситуации и често откривам по нещо ново за себе си, обогатявам мирогледа си. Тъй като цялата еуфория и срещите ми с тези хора продължават, бих казала, че може би е рано да обобщя какво ми е донесло всичко това. Все още се случва, все още го осмислям… След време ще мога да имам по-ясна и категорична идея относно плода, който се е родил след всичко случило се. На този етап просто ме преследва един ураган от силни, смесени емоции и мисли. Чувствам се по-спокойна, по-уверена и търпелива, по-целенасочена. Сякаш всичко започна да си идва на мястото след дълги години вътрешна борба и преобладаващ хаос – типично за един млад, търсещ себе си и прогреса, човек…“, коментира тя.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)