Актьорът Пиърс Броснан измамен от индийска компания

Пиърс Броснан е бил измамен от индийска компания, произвеждаща дъвчащи освежители за уста с тютюн, която го наела за рекламно лице.

[ad id=“225664″]

64-годишната звезда, позната най-вече с превъплъщенията си в образа на Джеймс Бонд между 1995 г. и 2002 г., обвини компанията, след като индийските власти поискаха от него обяснение защо е рекламирал „Пан Бахар“, в който има тютюн.

Броснан каза, че брандът производител „Ашок енд Ко“ не го е информирал за потенциално опасната природа на продукта.

Скандалът с участието на актьора се e разразил през 2016 г., когато индийски медии и общественост възроптаха срещу звездата, заради появата му в рекламен клип на местна компания, произвеждаща „пан масала“ – дъвчаща смес, която съдържа тютюн и се предлага под различни търговски названия на пазара. Според законите в Индия всички реклами на тютюневи изделия са забранени, освен ако не са в местата, където те се продават. Забранено е и рекламирането на тютюн с участието на кинозвезди и други известни личности.

[ad id=“263680″]

Официални представители на Броснан увериха властите, че той е прекратил всички връзки с компанията, която преди отричаше, че продуктите й съдържат тютюн. Те отговориха, че актьорът е готов да им сътрудничи при борбата против вредния продукт.

Холивудската звезда, чиято първа съпруга, австралийската актриса Касандра Харис, почина от рак през 1991 г., каза, че изпитва „най-искрена любов и привързаност към Индия и нейния народ“.

[ad id=“237001″]

„Никога нямаше да се съглася да рекламирам продукт в Индия, който е опасен за здравето на някого“, добави той, цитиран от БТА.
life.dir.bg


image0 (9K)