Акценти на ЗАРАТА на 11 февруари 2019 година

Старозагорски ученици написаха приключенска книга

Идеята затова се зародила след като м . г. в училището бе издадена кулинарна книга с любимите, изпитани рецепти на ученици, предоставени лично от родителите на децата.

Старозагорка е живяла няколко месеца с част от катетър, “доплувал” в сърцето ѝ

60-годишна жена от Стара Загора е живяла няколко месеца с част от катетър, заседнал в десните кухини на сърцето ѝ. Катетърът е бил съставна част на вътрешен порт за вливане на химиотерапевтични медикаменти, имплантиран във венозната система на пациентката под кожата на гърдите ѝ, подобно на пейстмейкър.

Саксонска принцеса от български произход прави дарение днес на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович”

В 11:15 часа днес, Теофана фон Саксен, саксонска принцеса от български произход, дари 20 болнични легла с шкафчета на ортопедията и травматологията.

Изненадващо или не, Стара Загора е втора като най-добро място за живеене след София

На второ място по размер на брутен вътрешен продукт на човек от населението, се нарежда Стара Загора – със 17 500 лв. През миналата година Стара Загора беше класиран на първо място в международна класация за инвестиционна дестинация.

Да помогнем на Теди от Стара Загора!

Теодор Господинов е на 35 години от Стара Загора. От 2016 година страда от Тромбоцитопения – заболяване, при което кръвта не се съсирва. Претърпява три операции заради дългогодишното неуспешно лечение. След консултации с клиники в Турция , Теди има надежда , че ще живее пълноценно и без страх.

Чудомировите празници отново с богата и интересна програма

В рамките на празника се провеждат Национална научна конференция, която събира водещи имена в българското литературознание и изкуствознание. Изнесените доклади се издават всяка година в сборник, вече има издадени 3 такива. Провежда се …

Буркани с лютеница отцепиха Околовръстното в София

Рано тази сутрин движението на Околовръстното шосе в София беше затворенo . За кратко време движението бе буквално спряно и се образува опашка от автомобили.

Сенатор от САЩ: Президентът Доналд Тръмп може да влезе в затвора

Президентът на САЩ Доналд Тръмп може да влезе в затвора до 2020 година. Това заяви сенатор Елизабет Уорън от Демократическата партия, която в края на миналата година обяви, че ще се кандидатира за президент на САЩ на изборите през 2020-а.

Ученик уби учителката си по история и свой съученик в Беларус

Ученик на 15 години уби с нож учителката си по история и свой съученик в Беларус. Нападателят е ранил сериозно две други деца, след което е избягал.

Коментар на нашето посолството в Лондон за правата на българите във Великобритания при твърд Брекзит

Правата на българските граждани във Великобритания ще бъдат гарантирани и при твърд Брекзит. Това увери пред БНР Васил Асенов, но вижте какви ще са тези права.


image0 (9K)