Акценти на ЗАРАТА на 18 декември 2019 година

Кога ще се паркира безплатно в Стара Загора

През празничните почивни дни – 24, 25 и 26 декември, както и на 31 декември и 1 януари 2020 г., в рамките на „Зелена зона“ в Стара Загора ще се паркира безплатно.

Еленчетата на Дядо Коледа пристигнаха в Стара Загора, придружени от детски песни, танци и много усмивки

Три нови светещи еленчета са поредната изненада от Дядо Коледа за празничната украса в Стара Загора. Те са специален подарък на Община Стара Загора за жителите на града.

Минималната заплата става 610 лева

Размерът й ще се повиши е 50 лева или с 8,9% в сравнение с настоящата година, реши правителството. За повишаването на минималната работна заплата на 610 лв. способстват икономическото развитие, устойчивите темпове на ръст на БВП, увеличаване броя на заетите и отчетеното повишаване на средната работна заплата за страната.

Иван Гешев: Чака ме най-тежкият мандат от 1989-та година

“Когато съм готов с визията за екипа си, ще ви информирам.” Това каза пред журналистите в Съдебната палата новият главен поркурор Иван Гешев, който положи клетва на церемония в Съдебната палата. Той изрази несъгласието си с инициираните дебати от президента Румен Радев за промени в Конституцията, които започнаха вчера.

Извънредна среща при премиера Бойко Борисов

Лидерите на работодателските организации на извънредна среща с премиера Бойко Борисов са обсъждали дали ще има увеличение на цената на тока за крайния потребител след въвеждането на свободния енергиен пазар. Коментирано е също и връщането им в Тристранния съвет.

Полицията в Белгия разби опасна българска банда

Полицията в Белгия разби българска банда. Престъпниците продавали крадени стоки, които предлагали в различни сайтове в интернет. Арестувани са общо 8 души в Антверпен, пише изданието vrt.be

Американската армия се върна в Сирия

Военни от американската армия са се върнали в шест бази в Сирия , като след началото на турската офанзива „Мирна пролет“ изтеглиха своите сили от 16 бази и укрепени постове  , съобщава Нова ТВ.

Курсант спаси ранена жена 5 минути преди колата ѝ да пламне

На 15 декември, пътувайки с личния си автомобил от Сандански към Велико Търново, той забелязал, че колата пред него излиза от пътя и се блъска в билборд. Сержант Станоев спрял и оказал помощ на изпадналата в шок млада жена. Пострадалата била със счупена ръка.

Намерен е мъртъв 15-годишният син на пловдивска адвокатка

Семейството живее в София, а момчето е избягало от дома си вчера сутринта. За това се разбира от призив на майка му в профила си в социалните мрежи.

И бащата на бебето, загинало при катастрофата с Местан, се сдоби с

обвинение

Прокуратурата ще изправи пред съда и бащата на 6-месечната Еджрин, която почина при тежкия пътен инцидент. Юсеин Ахмед ще отговаря за съпричиняване на катастрофата. Обвинителният акт е изготвен на база извършената автотехническа експертиза

Бившата на Ицо Хазарта: Отне ми дъщерята, пет години я крие от мен!

След като се разделят с Ицо през 2007г., Диана отива при своите родители в Кърджали заедно с дъщеря им.

Ани Салич разкара и последния си мъж

„Ани бе обгрижвана като принцеса – след всяка късна емисия новото й гадже я взимаше с БМВ-то си и я прибираше”, коментират в нюзрума на НОВА.

Руска мегазвезда снима в София

Звездата е у нас във връзка със снимките на новия си сериал — „Оптимисти”. Лентата има втори сезон, а сцените се снимат в киноцентъра в Бояна, пише „България нес”. Безруков е феномен в руското кино и театър. Той е актьорът, който се преваплъти във Висоцки и никой не го разпозна.


image0 (9K)