Акценти на ЗАРАТА на 30 ноември 2019 година

Прокуратурата атакува в съда тарифата за винетките

В момента цената на годишната винетка за автомобили е 97 лева, а на месечната – 30 лева. За тирове и автобуси цената на месечната винетка е от 80 до 174 лв., в зависимост от екологичния компонент.

Екоминистерството: Вода за Перник е била отклонявана за Радомир

По заповед на министъра на околната среда и водите Нено Димов на 29.11.2019 беше извършена извънредна проверка на язовир „Студена“ от представители на МОСВ, експерти от Басейнова дирекция „Източно беломорски район“ и община Перник.

Станишев подкрепи резолюция на Европарламента срещу Русия

На 28 ноември се случи нещо безпрецедентно. Цели двама български социалисти подкрепиха резолюцията. Това са Сергей Станишев, който е и лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС), и Елена Йончева. Останалите им трима съпартийци – Петър Витанов, Цветелина Пенкова и Иво Христов, изобщо не са участвали във вота, макар че бяха на сесията.

Росен Цанков: Ламбо си отиде щастлив. Не можах да му кажа “Сбогом, Бос!”

“За мен има два вида хора на света – Стефан Данаилов и останалите. Той ме е научил на всичко”, сподели през сълзи доведеният син на Ламбо Росен Цанков, биологичен – на Мери и знаменития Вили Цанков. Всички бяха приятели завинаги. Влади, биологичният син на актьора, не се е обадил до момента.

Ванга спасила сина на Ламбо

Ванга спасила доведения син на Стефан Данаилов – Росен Цанков и със съветите, които дала на актьора буквално върнала момчето от оня свят. Тази съкровена изповед направи Ламбо в автобиографичната си книга „Романът на моя живот”. Малко преди да навърши 30 години Росен, който е син на Мария Данаилова и на първия й съпруг режисьорът Вили Цанков, бил покосен от неизвестна болест и лекарите у нас били безсилни да установят точната диагноза.

Мона Лиза от Родопите отсрами джукестата Мис България

„В усмихнато лице стрела не пускат“, гласи японска поговорка. Кой знае кога съм я чувала, а ме връхлита още с първите думи, които разменяме с Аника, момичето, чийто озарен лик през последните дни взриви почитателите на естествения чар и красота. Запленява с непринуденост, тактичност, зрелост за своите едва 21 години. Правим уговорката, че ще ни е по-спокойно и на двете да минем на „ти“ веднага и…започваме.

Франция повика турския посланик заради скандално изявление на Ердоган

Посланикът на Турция във Франция беше повикан във френското външно министерство, за да даде обяснение за изявленията на президента Реджеп Тайип Ердоган, предаде БТА. Вчера турският държавен глава заяви, че френският му колега Еманюел Макрон е в “състояние на мозъчна смърт”.

Първата фолкаджийка, снимала се за „Плейбой”, стана учителка!

20 години след като изпя големия хит „Зелено”, който я направи звезда и се превърна в нейна визитна картичка, поп-фолк певицата Ина е далеч от светлините на прожекторите. Ина е първата чалга певица снимала се за “Плейбой”.

Хороскопът ви за 30 ноември е тук

В събота от вас ще се изиска да не се впечатлявате от всяка информация, която смятате интересна или полезна за вас. Проверявайте всичко, преди да си позволите каквито и да е било реакции от ваша страна.

Месечен хороскоп за декември

Ако сте родени под знака на Стрелец, плановете ви за декември могат да се окажат коренно различни от това, което ви предстои да преживеете. Особено що се отнася до неща свързани с пари.

Зимата ще преобърне живота на 3 зодии

Хороскопът за тази зима вещае кардинални промени за три знака на Зодиака. Съдбата ще им поднесе много различни задачи, с които няма да успеят да се справят сами и ще се наложи да потърсят помощ от своите близки.

 


image0 (9K)