Акценти на ЗАРАТА на 5 януари 2019 година

12 години по-късно: Нася Ненова осъди 9 либийски мъчители

Близо 12 години след завръщането у нас, една от осъдените в Либия по т.нар. “СПИН процес” българска медицински сестри дочака справедливост. Нася Ненова осъди на първа инстанция в Софийския градски съд девет от своите и на колежките си мъчители.

Борисов уволни шефове на АПИ

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов двама ръководители в АПИ и един от съветниците на регионалния министър ще понесат отговорност заради недобрата организация при подготовката и въвеждането на електронната винетка. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Петя Аврамова: Системата за е-винетките работи. Атаките бяха политически

“Системата за електронно таксуване по републиканската пътна мрежа работи. Тестовете минаха без констатиране на дефекти. Въпреки хулите и атаките срещу системата, въпреки опитите за извличане на политически дивиденти, искам да кажа, че това е изцяло нова система, която ние ще въведем и ще доведем състоянието й до перфектност.”

Нинова пак се нахвърли върху властта: Борисов се подиграва с народа!

“Проблемът с винетките показва, че системата е в пълен хаос, а Борисов се подиграва с народа.” Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция на партията.

Александър Симов скочи на бизнесмена Ивайло Пенчев: Досаден дърдорко, експлоататор до последно!

Склонността на обществото да помага да помага на ленивите и тези, които били зависими по избор била вредна. Държавата разглезвала ленивите, защото буквално казвала, че “всеки човек има правото да живее достойно”. А България можела да стане много по-добро място, било необходимо единствено държавата да позволи на бизнеса да си внася работници от чужбина, например от Шри Ланка или Пакистан…

Жертвите на стрелбата в Калифорния стават все повече – предимно студенти

Увеличава се броят на загиналите след като неизвестно лице откри огън в бар в американския град Таузънд Оукс, щата Калифорния, предаде Би Би Си. До момента се съобщава за най-малко 13 души.

Гърция спря движението на тирове през Кулата

За леките автомобили се изискват вериги, те не се спират, но се предупреждават, че ако нямат такива, ще бъдат спрени в района на гр. Серес. Той се намира на 23 км след границата.

В полунощ срещу Богоявление водата започва да “чува” и да сторва желания

Големият български празник Водици води началото си преди Христа. Свързан е със силата на водата да „помни”и преклонението пред животворството й. Тази нощ срещу Богоявление водата почва да “чува” и да изпълнява желания. Народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението.


image0 (9K)