Александровска не съкращавала лекари, правила преструктуриране

Александровска не съкращавала лекари, правила преструктуриране

Снимка: БГНЕС

Александровска болница не е извършвала съкращения на лекари. Това съобщават в свое становище от лечебното заведение.

„Информацията за масово съкращение на лекари е спекулативна и не отговаря на истината, нито ръководството на лечебното заведение има подобни намерения“, казват още от там.

„С решение на Съвета на директорите, отразено в Протокол №2 от 14.09.2021г., в болницата са предприети структурни промени като част от плана за финансово оздравяване и стабилизиране на търговското дружество. Съгласно тях: Клиника по нефрология, Клиника по нефрология и трансплантация и Клиника по диализно лечение са обединени в Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лечение, поради сходство или дублиране на дейности”, обясниха от лечебното заведение.

„Клиниката по обща и чернодробно-панкреатична хирургия и Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия са преструктурирани в Клиника по обща и оперативна хирургия с Отделение по гастро-интестинална, хепато-билиарна и панкреатична хирургия и Отделение по пластично-възстановителна и бариатрична хирургия“, се казва в изявлението.

Още по темата

7 сеп 2021 20:52

19

7 сеп 2021 11:06

172

“Предстои да се обявят конкурси за началниците на гореизброените клиники, като техните бивши ръководители са поканени да останат като лекари в състава на клиниката, която са оглавявали. Досегашният началник на Втора хирургия проф. Георги Тодоров е освободен поради навършена пенсионна възраст. Към него е отправено предложение да остане на граждански договор като лекар в клиниката.

Началниците на клиниките са част от управлението на болницата и част от правомощията на Съвета на директорите е да определя кой да оглавява дадена структура. Освен това, изпълнителният директор на болницата има право в законоустановен 9-месечен срок от своето управление да смени лицата на ръководни длъжности в клиники и отдели.

Заявяваме, че към настоящия момент няма съкратени лекари, както и че нямаме информация да се готвят протестни действия в УМБАЛ „Александровска“, заявяват още от болницата“, заключават от лечебното заведение.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)