България

Александър Ваклин: Не съжалявам за сигнала срещу Десислава Иванчева

„Превърнах се обаче в плашило. Хората в бизнеса са притеснени, чувстват се дискомфортно”, коментира бизнесменът

[ad id=“225664″]

„Не съжалявам, че сигнализирах за поисканият от Десислава Иванчева подкуп“, заяви бизнесменът Александър Ваклин пред бТВ Той е и един от основните свидетели в делото срещу кметицата на „Младост”. Ваклин добави обаче, че е имало последствия след действията му.

„Това е мой дълг и дълг на всеки един човек, ако искаме да живеем в едно по-добро общество, в една по-добра държава. Всеки трябва да даде своя принос. Превърнах се обаче в плашило. Хората в бизнеса са притеснени, чувстват се дискомфортно”, каза Ваклин.

Бизнесменът заяви, че е получил подкрепа от държавните служби при разследването, но отрече да е участвал в правителствен заговор срещу Иванчева.

[ad id=“263680″]

„Преди случая аз не бях разговарял с никоя институция, да не говорим, че политици почти не познавам. Нашият бизнес е такъв, че ние не ползваме държавни пари, не ползваме обществени поръчки и не разчитаме на държавата. Няма саморазправа с Иванчева, има поискан подкуп”, добави Ваклин.

Ваклин коментира, че белязаните 70 000 лева подкуп, с които беше хваната кметицата на „Младост”, стоят като веществено доказателство и не са му върнати. Преди няколко месеца отново в студиото на бТВадвокатът на Биляна Петрова – Ирен Савова заяви, че парите за подкупа са осигурени преди самия подкуп. Според Ваклин обаче това не е така и сумата е осигурена доста време след това.

[ad id=“236993″]

„Оправдателна присъда за Иванчева ще бъде удар срещу правовото и гражданско общество. Това ще е сигнал към администрацията, че не може да своеволства, а да бъде слуга на гражданите. Това дело трябва да спре порочната практика от последните 50,60 години, в които администрацията се изживява за самодържец, а ние гражданите сме крепостни селяни, които трябва да им се молим”, каза Ваклин.

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Recent Posts

Как се унищожават границите между патриотарство и експертност в историята

Мнозинството историци служат на държавата и изработената от нея в моментна официална политика....

2 часа ago

Директор: Безплатните учебници са безплатни… донякъде

Пълната свобода на избора би довела до разход за училищата...

2 часа ago

За кои зодии май ще е фантастичен месец?

Вижте дали вашата е сред тях...

2 часа ago

Времето утре: Слънчево, тихо, температурите – до 25 градуса

В понеделник и вторник ще е слънчево...

3 часа ago
image0 (9K)