Александър Сиди: Заев обикаля Европа и нагло обяснява, че нашата позиция за РСМ е смешна

Не очаквам резки промени в служебен кабинет, заяви той

Новата патриотична коалиция, съставена от ВМРО, НФСБ и „Воля“ на Веселин Марешки се регистрира за предсрочните избори на 11 юли. Дали ще прескочат изборната бариера?

С чувство за хумор да каже, че ако не успеем сега – на третите избори ще успеем. Най-добрият вариант за ВМРО беше самостоятелно участие и ние го направихме на 4 април. За съжаление, заради много фактори не успяхме да постигнем този резултат, който всичко се надяхме. Но това, което видяхме в 45-ото Народно събрание, ни ужаси. Накара ни да търсим партньорство, да търсим решение за обединение на патриотичното пространство и за слагане на една много сериозна бариера срещу глупостите, които успя да сътвори това НС„, каза Александър Сиди от ВМРО в студиото на „Денят ON AIR“.

По думите за 9 дни са се случили 2 неща – едното е да махнат ВМРО от секциите в избирателните комисии и да разрешат гласовете от Турция.

Ако има повече време, със сигурност щяха да променят позицията на България по темата със Съверна Македония. Нещо, което е много сериозно в нашите сърца. Това е тема на ВМРО, ние сме я поставили на масата още преди 4 години. Това е една от малкото устойчиви теми на ГЕРБ, защото правят ревизии на всичко друго, но не и ревизия по темата с Македония„, допълни Сиди в ефира на Bulgaria ON AIR.

И припомни, че все пак това е служебно правителство и то няма право да прави такива резки промени.

Тя може да бъде променена в едно ново Народно събрание. Не очаквам резки промени в служебен кабинет, но един 46-и парламент, в който няма здраво патриотично обединени, които да спират тези напъни на хора, които се правят на по-американци от американците, те биха могли да направят прегазване на българския национален интерес. Виждате колко е силен натискът от Европа към БългарияЗоран Заев изключително нахално и нагло, подигравайки се на темата, обикаля във всяка една столица и обяснява как нашата позиция е смешна„, подчерта депутатът от ВМРО.

А по повод изборите той припомни, че ВМРО е най-голямата патриотична партия, а нейният лидер е отказал да бъде народен представител.

Това е крачка встрани, за да може се случи това обединение. Ние никога не сме имали проблеми вътрешно между ВМРО, НФСБ и „Воля“. Но лидерите винаги са били в противоречие. И ако проблемът е в лидерството – той вече е отстранен, оттук нататък важно е да вървим напред и обединението да бъде преграда за всички заплахи, които идват„, категоричен е Сиди.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)