Александър Томаш: Победихме с футбол, себераздаване, агресия

Старши треньорът на Берое Александър Томаш изрази задоволството си от успеха над ЦСКА и заяви, че ако тези футболисти влязат в съблекалнята на Лудогорец, Левски или ЦСКА ще бъдат шампиони още през декември.

„Победихме с футбол, себераздаване, агресия. Трябва ни манталитет. Ако тези футболисти ги пренесем в една от трите съблекални на първите три отбора са шампиони. Тези момчета влязоха в историята. От 29 години не е побеждавам ЦСКА тук. Не сме направили кой знае кой знае какво. Победихме ЦСКА, победихме Левски, но остава да победим Царско село, Арда, Локомотив Пловдив. Всичко е в главата. Винаги гледаме негативното и мозъка подтиска позитивните неща. Има много позитивни неща като футбол. Липсваше себераздаване. Нашия отбор под натиск се справя. Ние имаме качества, които трябва да доразвием“, каза Томаш.

„Искам да благодаря на играчите, защото това, което говоря две години и малко най-накрая те успяха да опознаят себе си и да покажат това, което правят на тренировка на мача. Поздравявам Стара Загора, защото Берое е на Стара Загора. Стремя се да напълним стадиона и да играем за феновете. Комплименти за футболистите. Като желание, агресия, себераздаване мача беше добър, но като футбол имахме по-добри мачове, но ги загубихме.  Всяка една загуба тежи. С Локо Пловдив – те имат 4 удара, вкараха 3 гола. Малко хора мога да четат статистика. Почти никой никой не ни е надиграл. В България всички разбират от политика, красиви жени и футбол. Това е моята професия. Страшно много вярвам на себе си, на екипа си и на момчетата в съблекалнята. Кого дойде тежкия момент човек трябва да бъде позитивен и да се труди. Рано или късно се излиза. Аз нямам притеснения за моята работа. Аз имам най-уникалната работа на света и я обичам. Знам, че ще се случи рано или късно, но всичко зависи от мен. Всеки един в тази съблекалня е важен“, допълни треньорът на Берое.


image0 (9K)