Александър Томаш след градското дерби с Верея: Много особен беше мача за мен

Старши треньорът на „Берое“ Александър Томаш сподели мнението си за победата с 1:0 над „Верея“ в градския сблъсък в Първа лига.

„През първото полувреме не съумяхме да бъдем това, което искаме. Но искахме и през второто полувреме успяхме в много моменти да бъдем това, което искаме в отделни ситуации да се случва с „Берое“. С много забележки, но най-важното е – искам да благодаря на момчетата и да отдам тази победа изцяло на тях и на борбата им, себераздаването. Знаете, че преди два дни играхме много тежки 120 минути срещу шампиона на България и бяхме на косъм да ги отстраним. Веднага след два дни много важна победа от психологическа гледна точка. Вие сте от Стара Загора и знаете за какво става въпрос. Виждам щастливи и не толкова щастливи физиономии.“ – обобщи мача Томаш.

[ad id=“218001″]

„На почивката успяхме да върнем забавлението от футбола, защото футбола е за да се забавляваме. Когато вкарваме нещата на всяка цена, не ми харесва. Не е това начина, по който аз разбирам и се стремя да предам на нашите футболисти.“ – допълни треньорът.

„Винаги когато човек вземе решение разбира дали е грешно или правилно с времето. Може да е след минута, след дни или след години. Заставам аз и екипа ми зад всяко едно решение, което сме взели. Мисля, че всеки един заслужава в определен момент почивка. Но само тези, които се стремят да израстват и искат – те са тези, които успяват.“ – каза Томаш.

„Много особен беше мача за мен. По едно време имах чувството, че познавам футболистите на „Верея“ по-добре, защото там съм работил повече. Бях убеден как ще излязат. Това само показва, че един от най-добрите треньори в България Илиан Илиев въпреки цялостната информация, която е имал, щом е дошъл във „Верея“, това означава че е взел решение да отиде където има отбор. Това може само да похвали мен и моят екип за работата, която сме свършили.“ – сподели той.

[ad id=“218001″]

„Най-важното е себераздаването. Всичко е заради момчетата, защото успяват да дават това, което ние искаме и съм убеден, че те искат и повече и нещата трябва да се случват.“ – сподели специалистът.

„През първото полувреме имаме само един удар на Педро над вратата. Това не ми харесва. Но през второто полувреме фланговите ни атаки започнаха да работят много по-добре. Успявахме много бързо да преодолеем играчи и да правим двама на един на фланга и да доставяме топки на футболист за който няма смисъл от реклама – Камбуров – който е много силен в наказателното поле. Успяхме да отбележим гол по този начин. Мисля, че имахме още 3-4 ситуации, които ако бяхме отиграли по-добре също щяха да са гол. Ударихме и греда. Естествено има какво да се подобрява, но вчера гледах „Манчестър“ и „Тотнъм“, където „Тотнъм“ завърши първото полувреме с 11 удара на 3, а второто полувреме „Манчестър“ с един удар отбеляза гол. Няма грешно във футбола, важното е как ще го предадем на футболистите и те да вярват в това, което искаме от тях.“ – обясни Томаш.

„За съжаление има футболисти, които ще пропуснат следващия мач заради натрупани картони, но имаме достатъчно футболисти, които искат да израстват и ще дадат всичко от себе си в следващите мачове за тима си.“ – завърши той.


image0 (9K)