Алпийско селище в Италия отказа ваксинационен пункт

Алпийско селище в Италия отказа ваксинационен пункт

Снимка: БГНЕС

Във високопланинското италианско селище Елва отказаха да бъде поставен мобилен ваксинационен пункт срещу COVID-19. Решението е на местната управа, уточнява БНР.

Предложението на Координационния център по спешната епидемична ситуация за поставяне мобилен ваксинационен пунк в Елва бе отхвърлено от кмета Джулио Ринаудо.

Кметът заяви, че „броят на тези, които биха се ваксинирали, е малък, а тези, които са убедени да не се ваксинират, остават убедени“, уточнявайки ,“че ваксинирането не е задължително и уважава решенията на всеки един от жителите на Елва“.

От началото на пандемията само едно семейство е било поставено под карантина, няма нито един приет в болница и са без заразени от пролетта досега.

Посочва се, че e от значение начинът на живот на открит и чист планински въздух, броят на жителите и липсата на скупчване от хора.

Селището Елва е в Алпите – в област Пиемонте, на близо 1700 метра надморска височина. Труднодостъпно през зимата и съставено от 22 махали то има 88 жители, от които ваксинирани са 32-ма и е сред най-слабо ваксинираните в страната. 

Източник: https://www.dnes.bg/……………


image0 (9K)