Ангел Джамбазки: Евродепутатката Келер е крайнолява зелена екстремистка

„Протестиращите за Пирин не са гражданско общество, а политически мотивирани лица“, каза българският евродепутат.

[ad id=“263680″]

„Ска Келер е крайнолява зелена екстремистка, подкрепяща ислямското нашествие в Европа“, заяви българският евродепутат Ангел Джамбазки по Нова телевизия по адрес на германската си колежка, която разбуни духовете у нас, след като подкрепи демонстрациите в защита на Пирин.

Така той припомни нейно старо изказване, когато препоръча цели сирийски общности да се преселват на Стария континент, за да се чувстват бежанците като у дома си.

[ad id=“218001″]

Джамбазки каза още, че Ска Келер няма право да се меси в казуса „Пирин“, защото не е добре запозната с темата и „дори не е виждала тази планина”. По думите му в Кресна тя е пила кафе с няколко души, еколози, които също не са стъпвали в планината.

Протестите срещу втория лифт в Банско са политически. Тези хора, които протестират срещу нас, не са гражданско общество. Те са политически мотивирани лица, категоричен е българският евродепутат, като изброи „Да, България“, ДСБ, зелени и други десни.

Джамбазки се възмути и от изказването на тяхната съмишленичка от Германия срещу българския премиер. Той я разкритикува, че не знае колко лифта са били построени в Германия в последно време – цели 11 на брой, а в същото време идва да протестира в България. Единственото положително в нейното поведение Джамбазки намери във факта, че германската евродепутатка си вярва в това, което говори.

[ad id=“218548″]

Франческа Келер, както е истинското й име, се включи активно в протестите на набедените еколози на паветата през последните дни, поиска оставката на екоминистър Нено Димов и дори заяви по държавната телевизия, че не вярва нито на премиера Бойко Борисов, нито на българското правителство. Тя бе заклеймена от партията на Валери Симеонов в декларация, с която бе поискана нейната експулсация от страната. МС се разграничи от позицията на вицепремиера с обяснението, че тя е на партията му.


image0 (9K)