Англия победи трудно Хърватия

Отборът на Англия победи Хърватия с 1:0 в титаничен сблъсък на фаворите в група „D“, игран на „Уембли“. Единственото попадение в срещата реализира Рахим Стърлинг в 56-ата минута, видя ЗАРАТА по БНТ.

 

Англия можеше да поведе в резултата в 5-ата минута след една мълниеносна атака на момчетата на Гарет Саутгейт. Рахим Стърлинг проби хърватската средна линия с бързината си, подаде към Фил Фоудън, който с фалцов изстрел с левия крак нацелия десния страничен стълб на Доминик Ливакович.

Хърватия създаде първото по-сериозно положение пред вратата на Джордан Пикфорд в 27-ата минута, когато Симе Върсалко проби левия фланг на английската отбрана и центрира високо към непокрития Иван Перивич, който стреля от въздуха, но в аут. Втората част започна с превез на гостите, които поглеждаха смело към вратата на Англия. в 54-ата минута капитанът на „ватрените“ Лука Модрич пробва рефлекса на Пикфор със силен изстрел по земя от 25 метра, който не затрудни английския страж.

Англия поведе в резултата 2 минути по-късно. Джентълмените на Гарет Саутгей развиха скоростна контраатака, Калвин Филипс проби хърватската отбрана през центъра, подаде към Рахим Стърлинг, който напредна в наказателното поле и „взриви“ трибуните на „Уембли“ с точния си завършващ изстрел!

„Трите лъва“ можеха да пратят противник си в „нокаут“ в 61-ата минута, когато едно центриране на Мейсън Маунт от десния фланг се озова в Хари Кейн, който шутира от движение, но не можда да се разпише от 1.5 метра пред голлинията.

Повече попадения не бяха отбелязани в срещата и Англия потегли блестящо на УЕФА Евро 2020 с домакинска победа над Хърватия. „Трите лъва“ си отмастиха на „ватрените“ за отпадането на полуфиналите на Мондиал 2018 г. в Русия!


image0 (9K)