Анджелина Джоли – една холивудска икона на 44

От Blife

Анджелина Джоли е родена на 4 юни 1975 г. в семейството на американския актьор Джон Войт и френската актриса Маршелин Бертран. Родителите ѝ се развеждат, когато е на годинка, а тя остава да живее с майка си и брат си. Има трудно и бедно детство.

Като тийнейджърка Джоли преживява и самоубийствена депресия. Съучениците й я подигравали, защото била изключително слаба и носела очила и метални скоби за корекция на зъбите. В същото време актрисата учела в училище, в което много богати семейства изпращали децата си. В пристъпи на депресия се самонаранявала с нож, признава самата тя след години. Започва да експериментира с дрога и в интервюта разказва, че на 20-годишна възраст вече била опитала „всички възможни наркотици“. По онова време Анджелина се обличала само с черни дрехи, боядисвала косите си червени и, по собствените ѝпризнания, се ненавиждала.

Джоли започва да работи като модел, когато била на 14 – основно в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон. Междувременно участва в няколко музикални клипа към песни на Лени Кравиц и и Meat Loaf.

В периода 1997 – 2000 г. прави големия си пробив в киното с филми като „Джия“, „Колекционерът“, „Луди години“, „Да изчезнеш за 60 секунди“.

На 28 март 1996 г. се омъжва за британския актьор Джони Лий Милър.

Джоли е бисексуална. Неколкократно е потвърждавала своята любовна връзка с Джени Шимицу, актриса от японско-американски произход, от времето, когато двете били заедно в групата „Фоксфайър“ (Foxfire).

На 5 май 2000 г. се омъжва за актьора Били Боб Торнтон. Три години по-късно и вторият брак на холивудската звезда се разпада.

От 2004 г. живее с партньора си от „Господин и госпожа Смит“ Брад Пит, от когото на 27 май 2006 г. ражда момиченце – Шайло Нувел. На 12 юли 2008 г. дава живот и на близнаците Вивиан-Маршелин (момиченце) и Нокс-Леон (момченце). Другите им деца са осиновени, всички носят фамилията Джоли-Пит: Мадокс Чиван (р. на 5 август 2001 г. в Камбоджа), Захара Марли (род. на 8 януари 2005 г. в Етиопия и Пакс Тиен (р. на 29 ноември 2003 г. във Виетнам). След двегодишен брак, през септември 2016 г., Брад и Анджелина се развеждат.

През 2013 г. Анджелина обявява, че се е подложила на превантивна двойна мастектомия (отстраняване на млечните жлези), след като разбрала, че има генетично предразположение към рак на гърдата. Две години по-късно Джоли разказва пред New York Times, че вече се е подложила на операция и по отстраняване на яйчниците.

Анджелина Джоли е носителка на почетен „Оскар“ за 2013 г. за благотворителната си дейност.

Източник: bnews.bg


image0 (9K)