Антоанета Христова с остър коментар за състоянието на десните партии у нас

Всяко разделение сред десните формации е грешно. Обединението е правилният ход. Тази позиция изрази политическият психолог Антоанета Христова по време на дискусия, организирана от СДС.

„Винаги имаме една финансова стабилност, която ни се дава при управлението на ГЕРБ. Но оттук нататък следва следващата крачка – реформите. Винаги една криза се преодолява само ако има доверие към институциите и правителството“, коментира тя.

По думите на Христова най-голямата партия е ГЕРБ, която се учи да бъде дясна. Тя е самодекларирана и призната отвън като дясна и се стреми да се позиционира максимално близко до дясното. Втората е СДС. Тук няма никакъв въпрос. А третата – ДСБ, която отсъства.

Това е изключително лош знак за ДСБ. ДСБ попадна в една много объркана формация, която се опитва в шареността на посланията, които изпраща, да намери себе си. ДСБ имаше временни успехи в София. Самото ДСБ, разчитайки на старата градска десница, сега може да се опре на едни силно либерални избиратели, които са от типа на дошли млади момчета и момичета с амбиция да се развиват в София, движещи се с колела и ранички. Това обаче не са десните избиратели, а прагматичните и идеологически изчистени хора у нас“, анализира ситуацията около десните формации Антоанета Христова.

Публикувано със съгласието на Faktor.bg

 


image0 (9K)