Антон Кутев: Милиарди са отклонявани към кухи структури

Милиарди са отклонявани към кухи структури

Това каза Антон Кутев, говорител на служебния кабинет в предаването „120 минути“ по бТВ, предаде Фокус.

За проверката в Българската банка за развитие Кутев поясни, че ще се стигне до конкретни резултати по всички разработки.

Това, което правят сега министрите на икономиката и финансите са първите стъпки. Подобни стъпки ще има във всички министерства и навсякъде ще има съпротива. Навсякъде се оказа, че доста добре са се окопали – информационно, трудно е да се стигне до документи. Имам опасения, след като се стигне до документите как ще се премине към следващата фаза, защото огромна част ще стигне до Прокуратурата. Имам опасения как ще се свърши работата, надявам се да е както трябва. Това е дълъг процес. Не може да се каже, че е война, но е битка“, заяви Кутев.

Той уточни, че доста пъти досега е виждал, че Прокуратурата не си е вършила работата.

„Това е мое мнение. Въпросът е, че това, което трябва да се свърши е в много кратки срокове. Това, което виждаме в момента е, че милиарди са били отклонявани в кухи структури с единствената цел след това огромната част да бъдат откраднати. Това ще кажат министрите и се надявам след това да го потвърдят прокурорите“, каза още Кутев.

„Когато милиарди изтичат от държавната хазна, вредите, които нанесе бандитската приватизация могат да се окажат по-малки от тези, които са нанесени в последните няколко години на управлението с този начин на действие“, каза още Антон Кутев.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)