Антон Кутев с извинение към медицинските сестри

Говорителят на служебното правителство Антон Кутев официално се извини на медицинското съсловие

До това се стигна след сравнение, което Кутев направи между медицинските сестри и ръководителите на силови служби.

В понеделник в свой коментар по повод ползващите неплатен отпуск висши кадри в системата на МВР, говорителят на служебното правителство Антон Кутев направи препратка към медицинските сестри, предава BulgariaOnAir

Така не се прави. Те би трябвало, като са толкова големи полицаи, да бъдат мъжки момчета – и сега да излизат в отпуска, за да не ги уволнят, това върви на медицинските сестри„, заяви говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

Последва вълна от възмущение. От Асоциацията на професионалистите по здравни грижи изпратиха писмо до президента, служебния премиер и до здравния министър.

За пореден път някой сравнява някого с медицинските сестри, като не си дава сметка, че ако не бяха медицинските сестри и особено пенсионираните медицински сестри, които работят в системата, системата щеше да рухне. Така че това е крайно неуместно изречение и ние настояваме господин Кутев да се извини на цялото съсловие„, отбеляза председателят на Асоциацията на професионалистите по здравни грижи Милка Василева.

Говорителят на служебното правителство остана изненадан от реакцията на съсловната организация и се извини.

Аз уважавам не само медицинските сестри, не само лекарите, не само медицинските работници, а всеки български гражданин, който си върши съвестно работата и мисля, че мога да бъда последният човек в България, който може да бъде обвинен в неуважение, особено към тези съсловия. Аз пак казвам, не знам защо това изказване е предизвикало такава реакция, но при всяко положение се извинявам, ако някой се е почувствал засегнат – не съм искал да правя това„, добави Кутев.

Дори да е изпуснато изречение, дори господин Кутев да е имал нещо съвсем различно в мисълта си. Само фактът, че той ни сравнява с други хора, които поради някаква причина имат недостойно поведение според него, няма как да го интерпретираме по друг начин„, подчерта Василева.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)