Антъни Джошуа защити титлата си след технически нокаут над Карлос Такам

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа победи Карлос Такам с технически нокаут в десетия рунд пред 80 хиляди зрители на стадион “Принсипалити” в Кардиф и записа 20-и успех в кариерата си, всичките с нокаут. Камерунецът замени Кубрат Пулев, който получи травма и отказа срещата, но не успя да отнеме шампионските пояси на британеца на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA).

[ad id=“218001″]

Това е четвърта защита на титлата на IBF за Джошуа и първа на пояса на WBA. Предишните защити бяха срещу Владимир Кличко (технически нокаут в 11 рунд), Ерик Молина (технически нокаут в 3 рунд) и Доминик Брийзъл (технически нокаут в 7 рунд). Титлата в IBF бе спечелена срещу Чарлс Мартин с нокаут във втори рунд преди 18 месеца. Любопитна подробност е, че 16 от всички 19 нокаута на Джошуа до момента са постигнати в първите три рунда на срещите му.

Карлос Такам има в кариерата си 35 победи, 27 с нокаут, 3 загуби и 1 равен мач. Камерунецът е нокаутиран за последно от руснака Александър Поветкин в десетия рунд на мача им от 24 октомври 2014 година.


image0 (9K)