Арман Бабикян: Комисията по ревизия разполага с чувствителна финансова информация

Конкретните документи са били предадени на председателя на комисията

Скандалът, който възникна и на първото изслушване, и на днешното изслушване, е свързан с поведението на политическа партия ГЕРБ, които влизат в рамките на комисията, включително и десетки представители, които не са членове – единствено, за да заглушат човека, който е дошъл с лицето си да даде съответните сведения и документи„, посочи той пред БНТ

Арман Бабикян заяви, че конкретните документи са били предадени на председателя на комисията и предстои гласуване дали да бъдат разгледани само от членовете на комисията.

Представляват чувствителна финансова информация, която може да се окаже изключително деликатна за финансовите пазари в България и зада не бъде нанесена тази щета, вероятно ще се приеме специална процедура за разглеждането на тези документи, подчерта представителят на „Изправи се! Мутри вън!“.

По думите на Бабикян ГЕРБ са атакували това решение, поискали са да се разпространи публично. Веднага след като членовете на комисията се запознаят с тези документи, ще бъдат сезирани съответните органи.

Изненадващо е, че самите органи не са проявили до този момент никакъв интерес към изказванията на този човек„, отбеляза Арман Бабикян.

Според него се омаловажава случващото се и така се отрича възможността Народното събрание да може да изслушва граждани, които са готови с риск да самообвинят себе си в престъпление да разкажат за корупционни практики, засягащи цялата власт.

Нежеланието да се изслушват граждани, според политиката, която демонстрират ГЕРБ в момента, прави безсмислени дори приемните на народните представители в страната“, посочи депутатът от „Изправи се! Мутри вън!“.

Арман Бабикян припомни, че в тази комисия членуват представители от всички политически партии, представени в НС,

това не е частна комисия на едно политическо лице„. Всички имат възможност да задават въпроси, документите ще бъдат представени на всички членове на комисията.

Но нежеланието някой да бъде чут е едно единствено нещо – и това е страх!“, заяви Бабикян.

източник www.dunavmost.com


image0 (9K)