Асен Блатечки – глас зад кадър срещу фермата за норки в Маджерито и подобни (Видео)

Асен Блатечки – глас зад кадър срещу фермата за норки в Маджерито и за приемане на закон за забрана на този вид бизнес и в България

“Участвах в това видео с ясното съзнание, че то трябва да се види от повече хора. Най-вече от такива, които все още не са наясно с жестоката истина за техните кожени палта, якѝ и шапки. Съвременният свят няма потребност от тази жестокост.” Това заяви актьорът Асен Блатечки по повод участието му като глас зад кадър в ново видео, разказващо реалността във фермите за кожи.

Вижте филма:

https://www.facebook.com/caai.bg/videos/438824674191032

Петминутното видео под заглавие “Имало едно време една норка” е проект на сдружение КАЖИ и Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България и беше публикувано снощи в социалните мрежи.

Изцяло създадено от доброволци, видеото разказва за живота на норките, лисиците и енотовидните кучета във фермите за кожи и дава отговори на въпросите защо все повече хора морално отхвърлят този тип бизнес и защо вече повече от 20 страни са го забранили или по друг начин прекратили.

На фона на провежданите в много страни кампании срещу фермите за кожи стана ясно, че норките, отглеждани в тези ферми, могат да пренасят опасни мутации на вируса на COVID-19 сред хората. Само за няколко месеца близо 20 милиона норки във ферми бяха унищожени в Европа заради значителния риск за човешкото здраве.


image0 (9K)