Categories: Любопитно

Асен Блатечки. От емблематичен семеен мъж до скандален бонвиван. Винаги талантлив и аплодиран

„Омразна любов“ е театрална постановка с участието на старозагорката Койна Русева и Асен Блатечки, по текстове на Шекспир, Молиер, Чехов, Пушкин, която очаква старозагорци в 19 часа в понеделник в сградата на Операта. Старозагорските почитатели на Мелпомена имат удоволствието да гледат Асен Блатечки е в романтичната крими комедия „Хайде да убием Матилда“ – заедно с харизматичния Николай Урумов, припомнят наблюдатели.

Доста отдавна му закачиха прозвището „секссимвол на българското кино“. Той се подсмихва на това. Дълги години бе уникален в гилдията семеен мъж – грижовен съпруг и баща на „двете Катета“ в живота му: съпругата и дъщерята.

Фаталната Диляна Попова обаче, с фатална категоричност сложи кръст на това и след крита дълго фатална връзка му роди син Борил. Последва бурен живот, събирания и раздели между Диляна и Асен. В момента една от най-вкусните клюки в артсредите е появата на нова жена в живота на талантливия актьор.

Неотдавна Блатечки показа ново русо гадже на галапремиерата на хитовия сръбски филм „Южен вятър 2: Ускорение“, която се проведе в столично кино. Не издаде коя е дамата на сърцето му, но пък даде зелена светлина на слуховете, че се е разделил с майката на Борил Диляна Попова.

Роден е на 22 март 1971 г. в София. Увлечен от рисуването и от спорта. През 1989 г. завършва 8 СОУ „Васил Левски“ София в испанска паралелка, като седи на един чин с Наско от „БТР“.

Тренира плуване, футбол, гребане и хандбал. Шампион на България на Федерацията по традиционно карате за 1989, 1990, 1991 и 1992 г.

През 1992 – 1996 г. завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“ в класа на проф. Стефан Данаилов и с асистенти И. Добрев и И. Христов.

Първата му режисьорска пиеса е „Побъркани от любов“, следват „За мишките и хората“, „Смях в залата“, „Роберто Зуко“, „За Господ-забранено!“ и „Вик за любов“, която постига голям успех още след премиерата и обикаля из цялата страна. Режисира и постановката „Истинският запад“ от Сам Шепърд.

Участва в много театрални представления: „Кожа и небе“, „Змейова сватба“, „Търси се драматическа актриса“, „Самотният запад“, „Жената над нас“, „Секс, наркотици и рокендрол“, „Мъжка забавачка“, „Бардак“, „Таванът“, „Американска мечта“, „Вражалец“, „Красотата ще спаси света“ („Идиот“), „Бившата жена на моя живот“ и други.

Често се включва и в проекти на студенти от НАТФИЗ, НБУ и други.

Снима се е в редица български и чуждестранни филмови продукции. Жури в сезони 3 и 5 на „България търси талант“.

 

Елена Дюлгерова

Усмивката, която изпращаш, се връща обратно при теб.

Share
Published by
Елена Дюлгерова

Recent Posts

Франция атакува драг кралицата, която ще носи Олимпийския огън

Минима Гесте била жертва на хомофобски и трансфобски обиди...

12 минути ago

Добре е 3 дни на плодове и зеленчуци след великденската трапеза

Избягвайте бялото брашно, захарта, газираното, съветва проф. Байкова...

21 минути ago

Почина журналистът и писател Николай Нинов

Поклонението е на 10 май...

27 минути ago

Домашно насилие: Жена прободе с ръжен мъжа си

43-годишната нападателка е задържана...

34 минути ago
image0 (9K)