Асен Василев ще съди Тошко Йорданов от ИТН

Бившият служебен министър на финансите Асен Василев е завел иск в съда срещу Тошко Йорданов от ИТН.

„Г-н Йорданов направи едни изявления от трибуната на Народното събрание, за които аз съм завел иск в Софийски градски съд. Смятам, че този спор трябва да бъде решен там. Ние трябва да надмогнем междуличностните различия с „Има такъв народ” и да направим нещо смислено за България”.

Искът е заради обвинението от Йорданов към бившия министър, че е откраднал интелектуална собственост. В края на юли депутатът от „Има такъв народ“ заяви от парламентарната трибуна, че в миналото Асен Василев е откраднал интелектуална собственост от фирма и е бил осъден за това.

Василев обяви, че целта на „Продължаваме промяната“ е победа на парламентарните избори.

„Към този момент водим разговори с още малки партии, които искат да ни подкрепят. Ако те завършат успешно, ние ще ги присъединим към коалицията”, заяви той пред Нова тв.

Василев обясни, че разполага с около 70 хиляди лева в банкови влогове. Според него шефът на НАП Румен Спецов е продал фирма без данъчни задължения.

По отношение на разговори с другите политически партии той обясни: „С ДПС имаме тема, която ни различава много. Това е темата за г-н Пеевски. Ние вярваме на американското правителство и Джо Байдън, че Пеевски е участвал в корупционни схеми. ДПС не вярват на тази преценка и твърдо застават зад него. Докато това не се изчисти – няма как да имаме тема на разговор. Основното нещо, което ние искаме, е да се спрат течовете и данъците да бъдат събрани. Това няма как да стане, ако няма работеща съдебна система и прокуратура”.

„Вземаме предложението на „Демократична България” за съдебната реформа и го вкарваме в зала. Ако ГЕРБ го подкрепят – можем да говорим. Ако това не се случи, то ние нямаме тема на разговор. Просто е”, обясни Василев.

„Ние вярваме, че Румен Радев е най-добрият президент, който България може да излъчи на изборите. Твърдо стоим зад него, защото той ни даде свобода на действие и се отнесе изключително почтено с нас. Наши представители влизат в инициативния комитет, който ще издигне кандидатурата на г-н Радев”, каза Василев.

„БСП имаха възможност да подкрепят съдебната реформа няколко пъти и не го направиха. Надяваме се, че това ще се случи в следващия парламент”, каза бившият финансов министър.

 

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)