Астросъветът за днес: Живейте свободно, не се преуморявайте, избягвайте излишната суета!

Луната е в знак Близнаци до 14:19ч на 21 март  – ключовите думи са дейност и активност. Емоциите са повърхностни. 

Периода принадлежи на въздушната стихия. Засилва се жизнеността, общителността, желанието да се действа бързо, любознателността и любопитството стават по-активни. Хората са подложени на всякакви външни влияния, прекалено податливи, неспособни да мислят задълбочено и да вземат сериозни решения. Добро време за комуникативните и мобилни хора. Периодът ще бъде наситен с информация и комуникация от всякакъв вид – телефон, SMS, интернет, общуване на живо. Подходящо е за пътуване и командировки. Може да се почувствате твърде емоционални и импулсивни, склонни към лекомислени и повърхностни постъпки и неочакваните решения. Много важно да има самоконтрол. Рутинната работа е досадна.

Уязвими са плещите, ръцете, раменете, пръстите на ръцете, нервната система дробовете. От маникюр е добре да се откажете.

8 лунен ден от 10:01ч на 20 март до10:42ч на 21 март

Ден за възраждане и кардинални промени, наситен с космическа енергия. Сега се пренастройва не само целия организъм, но и вътрешното съзнание. В този период става преоценка на ценностите, появяват се нови идеи, намират се решения по наболели въпроси. Някои хора могат да почувстват нерешителност, раздвоение и неувереност. Основната характеристика на този лунен ден е трансформация и възраждане. Неслучайно символ на деня е птицата Феникс. Осмият лунен ден е особено труден за фините натури, които са чувствителни към всякакви трансформации. Тези, които са свикнали със стабилността, не винаги веднага възприемат настъпилите промени.

В 8 лунен ден Висшите сили дават на човек втори шанс да въплъти в реалността онези свои проекти, които не са се осъществили или са били отложени по някаква причина. Обаче към реализацията на вашите замисли сега трябва да подхождате като използвате нови методи и нови нестандартни решения.

Денят може да поднесе много неочаквани изненади. Това може да ви застави да вземате бързи нееднозначни решения. Удачен ден за пътуване и преместване на ново място. Живейте свободно, не се преуморявайте, избягвайте излишната суета и бързането. Не планирайте нищо, което изисква голямо напрежение. Особено добре е за занимания с интелектуален труд, да се работи с текстове, да се четат книги и да се решават логически задачи. Благоприятно е за миротворческа и благотворителна дейност. Бъдете внимателни с огъня. Уверете се, че всички електрически уреди не работят ненужно. Всичко това може да се превърне в трагедия – от леко изгаряне до пожар.

8 лунен ден се явява още ден на прошката. Постарайте се да разберете тези, които са ви обидили и се поставете на тяхно място. Анализирайте ситуацията от гледна точка на днешния ден. Сега всичко може да ви изглежда по различен начин, даже глупаво и смешно. Проявете топлина и любов към своите близки. Спорове, конфликти възникнали сега, могат да се окажат фатални. Старайте се да ги избягвате. Всяка ваша дума може да измени хода на събитията, да разбие съдбата на някого.

Осмият лунен ден е неблагоприятен за земни работи. Смята се, че всичко, засадено по това време, има отрицателен заряд на енергия и ще донесе само гняв, омраза и много врагове.

Заболявания започнали в този ден може да се окажат много опасни. Често става грешка с диагнозите. Най-добре е да се яде лека храна. Лунният календар препоръчва подходяща практика за този период: измиване със светена вода, за да се отървете от греховете и нечистите духове.

Не е най-добрият период за сексуални отношения. Прекарайте вечерта с любимия човек, заобиколени от романтика и семеен комфорт. Можете да гледате заедно добра комедия или просто да говорите. Дори при силно желание, трябва да се въздържате от секс, за да не се създадат неприятности във връзката ви.

Подстригване – не се препоръчва

5 слънчев ден – Ден на смирението, подчинението, служенето и изпълнение на своя дълг. Добър ден за работа и за поставяне на делата в ред. Редът и разумът трябва да са доминиращи в действията ви. Ден на скромните и трудолюбиви хора. Който работи ще получи благословия. Не трябва да се нарушава хармонията на деня със спорове и разправии.

Има много добра техника, която пречиства душата от греховността и помага да се отървем от разкаянието. Анализирайте какво точно ви кара да се срамувате. Помислете какво бихте искали да промените, ако имате възможност. Не оставяйте нито една капка негативи в мислите си – извлечете всичко лошо и ненужно. А сега си представете как хвърляте целия този боклук без милост в яркия пламък на огъня. Всичко изгаря и остава само пепел, която ще отлети след първия лек полъх на бриза. В резултат на това упражнение ще ви бъде по-лесно да се справите с всички неуспехи. Ще се отнасяте към тях по различен начин.

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin

image0 (9K)